PUBLICITAT

Ski Andorra reparteix 4.000 guies de seguretat entre els clients de les estacions d'esquí

  • A Andorra l'índex d'accidentalitat se situa en 0,48 accidents per cada 1.000 passatges
  • L'acció s'emmarca dins de la celebració del Dia de la seguretat a pistes
19022011-ski
Esquiadors durant la sessió d'escalfaments aquest dissabte al matí a Costa Rodona, al Pas de la Casa. Foto: ÀLEX LARA
Ski Andorra ha valorat satisfactòriament l'acollida que ha tingut el Dia de la seguretat a pistes, durant el qual s'han repartit al voltant de 4.000 guies sobre les normes de seguretat, i un bon nombre d'esquiadors i snowboarders han participat a les classes d'escalfament organitzades gràcies a un conveni entre Ski Andorra i el Centre de Formació Professional d'Aixovall. L'entitat també ha volgut destacar la col·laboració de joves estudiants i voluntaris de l'estació a l'hora de repartir guies i transmetre la informació a l'esquiador per conscienciar-lo sobre la necessitat de complir les normes de conducta per evitar accidents. Ski Andorra han valorat positivament l'acollida que ha tingut la jornada, tot i que són conscients que s'ha de seguir treballant per la seguretat d'aquest esport.
Les estacions d'esquí alpí del país han organitzat classes dirigides d'escalfament als diferents accessos a pistes per tal de conscienciar sobre la necessitat de fer aquesta activitat abans de l'exercici físic per evitar lesions, així com de la importància dels estiraments després de la jornada d'esquí o snowboard. L'acció s'emmarca dins de la celebració del Dia de la seguretat a pistes, que se celebra cada any i té com a objectiu conscienciar els usuaris per disminuir el nombre d'accidents a les pistes d'esquí. A Andorra l'índex d'accidentalitat se situa en 0,48 accidents per cada 1.000 passatges. Les classes han anat a càrrec dels alumnes del Diploma d'Activitats Esportives i de Lleure (AEL) del Centre de Formació Professional.
Els usuaris de Grandvalira i Vallnord han pogut participar, aquest dissabte al matí, a les classes d'escalfament que oferien els alumnes d'AEL als accessos dels diferents sectors. L'objectiu era  insistir en la importància de la preparació física, de l'escalfament abans de començar a esquiar, de l'adaptació al fred, del repòs i de la recuperació posterior a l'esquí.

A banda d'aquesta acció, les estacions recorden als esquiadors les normes de seguretat i de comportament bàsiques a pistes per evitar accidents. Els encarregats de transmetre aquests missatges seran el persona dels dominis, els pisters socorristes i els monitors

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT