PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Elena Sans i Alfons Drets seran socis d’honor del MoraBanc

Rebran el reconeixement en el descans del partit contra l’Albacete

Per El Periòdic

Elena Sans i Alfons Drets.
Elena Sans i Alfons Drets. | BCA

El MoraBanc farà socis d’honor aquest diumenge Elena Sans i Alfons Drets. En el descans del partit contra l’Albacete, Sans (73 anys) i Drets (74) rebran un reconeixement «merescudíssim després de tota una vida dedicats al bàsquet, ocupació que encara desenvolupen dia a dia amb el Bàsquet Club Escaldes». Uns veritables pioners d’aquest esport al país.

 

La història

 

«Elena Sans i Alfons Drets son nascuts a Barcelona, del barri de Sants, i es van casar el 1973. El 1978 l’enyorat Joan Todolí els va convèncer per venir a fer bàsquet a Andorra. De fet va convèncer l’Elena que havia estat jugadora de primera divisió al bàsquet espanyol arribant a guanyar campionats.

Un cop aquí tots dos van començar una etapa ben intensa al Bàsquet Club Andorra amb l’Alfons Drets a la directiva i l’Elena jugant al principi i després entrenant i sent la pionera del bàsquet femení al país. El 1995 van fundar plegats, com sempre plegats, el BC Escaldes, un projecte de bàsquet base que encara avui fa feina. Tot i tenir edat per estar jubilats ja fa temps, continuen sent l’alma mater del club que van fundar, que és un dels bressols del bàsquet a Andorra».

PUBLICITAT
PUBLICITAT