PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Exhibició d’elit al Freeride World Tour celebrat a Ordino Arcalís

Anderson, Guillot-Diat, Dufour-Lapointe i Valentin Rainer s’alcen com a vencedors

Per El Periòdic

Un competidor durant una de les baixades d’ahir a l’FWT.
Un competidor durant una de les baixades d’ahir a l’FWT. | Freeride World Tour

El Freeride World Tour va tornar a l’acció en la que va ser la segona data del calendari, amb els millors atletes del circuit lluitant de tu a tu i exhibint-se davant els aficionats reunits ahir a Ordino Arcalís. El sol i les condicions estables van rebre els competidors al Principat, amb aquests plenament recuperats després de l’espectacle ofert a Espanya el passat diumenge.


Pel que fa als resultats, Katie Anderson va assolir la seva segona victòria consecutiva, per ampliar el seu avantatge al rànquing general, i convertir-se en la rider a batre aquesta temporada. La canadenca va completar una ronda molt fluida, amb un parell de grabs molt freestylers i un aeri a la secció mitjana. En snowboard masculí, Ludovic Guillot-Diat (FRA) va ser el guanyador, per primera vegada en una prova FWT, gràcies a una ronda que el va propulsar molt per sobre de la resta de riders.


En esquí femení, Justine Dufour-Lapointe (CAN) va vencer amb un gran desplegament (en aparença relaxat) de freeride. La competidora porta moltes victòries a l’esquena com a esquiadora de sots (entre elles desenes de podis en la FIS World Cup i dues medalles Olímpiques) destacant que aquesta va ser la seva segona competició al FWT.


Finalment, els tres millors riders de la categoria masculina van acabar a menys de tres punts de diferència entre ells. Valentin Rainer va acabar en primera posició, amb una ronda molt elegant en què va combinar velocitat i una tècnica impecable, amb un ventall molt complet de trucs, destacant el seu pas per la secció alta.

 

Reyes, 'out'

 

D’altra banda, el representant andorrà, Iker Reyes, va caure al tram inicial de la seva baixada en topar amb una roca en la recepció d’un salt. Com a conseqüència, se li va sortir un esquí, i tal com marca la normativa del FWT, no va poder puntuar. El jove rider, que no va patir cap lesió per la caiguda, va poder posar-se de nou l’esquí i creuar l’arc d’arribada amb normalitat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT