PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cornella, Esteve, Gabriel i Rius milloren punts FIS

Els esquiadors de la FAE augmenten el nivell en la disciplina d’eslàlom

Per El Periòdic

Cornella, Esteve, Gabriel i Rius, durant una estada.
Cornella, Esteve, Gabriel i Rius, durant una estada. | FAE

L’equip masculí de tècnica, amb Àlex Rius, Àxel Esteve, Bartumeu Gabriel i Xavi Cornella, ha tancat una primera part de la temporada amb una gran evolució. Els quatre esquiadors han aconseguit millorar punts FIS en eslàlom, i ara fan front a una segona part de la campanya 2022-2023 amb un plus de motivació que arriba després de mesos de treball. La 16a llista de la FIS, publicada ahir, va confirmar la bona trajectòria dels integrants de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE).


Esteve va començar la temporada amb 25.41 punts FIS, i a l’última llista n’ha marcat 23.79. El corredor va assolir dues victòries en l’últim mes, a Engelberg i Val Palot i una segona posició a Val Palot. D’altra banda, Rius va iniciar el curs amb 30.23 punts FIS en eslàlom, i ha pogut baixar fins als 27.21, gràcies sobretot als últims grans resultats del mes de gener: segon i quart a Engelberg i primer i tercer a Val Palot.


Tanmateix, Gabriel és dels que més ha millorat. Si bé començava el curs amb 36.94 punts, ara mateixa en té 31.66. Una campanya regular la de l’esquiador, que també es va veure recompensada amb la quarta plaça recent a Val Palot. Finalment, Cornella va començar la temporada amb 35.02 en eslàlom i ara està per sota dels 30, amb 29.32 en la 16a i última llista FIS. Aquesta millora s’explica gràcies al seu segon lloc a Engelberg, on va aconseguir baixar molts punts. Una de les claus d’aquests resultats, va dir la FAE, «és la recerca de competicions i llocs d’entrenaments més exigents». 

 

Els tècnics, satisfets

 

«Els resultats assolits per tot el grup tècnic són fruit d'una preparació i programació rigoroses», explica Fred Beauviel, responsable de l’equip masculí de tècnica de la FAE. «Els esportistes estan tots molt implicats en el seu projecte, és un grup que viu bé, l'ambient de treball és excel·lent. Absolutament tothom ha aconseguit aquest mes resultats que mai havien aconseguit», destaca Beauviel.

«Contents d’aquest primer bloc de la temporada», hi afegeix Yago Antes, entrenador d’Àxel Esteve i Àlex Rius. «Ja feia dies que teníem bons entrenaments, bon ritme, bones mànegues. Es veien detalls de molta qualitat, tot i que en cursa, ja fos per la confiança o pel que sigui, encara se’ns escapaven petits detalls. El grup ha pujat el nivell, veuen que un dia un, un dia altre, estan guanyant mànegues i pujant als podis i això fa que quan veus que el teu company d’entrenament està allà, tu també ho creguis i entre ells s’ha trobat un bon punt de forma, amb confiança, la qual cosa l’hem aprofitat».

PUBLICITAT
PUBLICITAT