Victòria treballada malgrat el resultat final i de nou primers

• L'equip de Peñarroya marca les diferències en el tram final i se'n va a dormir líder, (91-74)
ANDORRALA VELLA

Matalí esmaitxa d'esquenes en el primer temps defensat per Sutina, ahir en el River-ADT al poliesportiu.

La «cridíssima» que demanava Joan Peñarroya en la prèvia d'aquest partit va funcionar –més de 500 espectadors– i el River va donar la satisfacció de guanyar l'ADT Tarragona (91-74) per continuar pressionant el Kniet Rioja, que demà rebrà la complicada visita del Tíjola amb la pressió de tenir el River com el líder provisional en aquesta 21a jornada.

Efectivament, com va vaticinar l'entrenador del conjunt andorrà, va caler l'empenta del jugador número sis, el públic, perquè malgrat els 17 punts de diferència el River de nou es va trobar davant un equip de qualitat i amb marcatges enganxosos en defensa que com havia passat en la Lliga Catalana i en el partit de la primera volta a Tarragona (tots dos amb victòria andorrana), van dificultar molt el joc local.

L'equip de Mateo Rubio va començar adormit, com intimidat per un River que a casa, amb els números que té, fa por –7 victòries en nou partit i tres de consecutives– i allà al parquet van aparèixer Johnson i Zamora –vuit punts cadascú en els primers deu minuts– per obrir les primeres diferències en el marcador. Només Riu responia a les cistelles del River però ell sol no podia amb l'agressiva defensa tricolor i ben ràpid, al minut 7, es va obrir el primer forat d'importància (19-9).

L'ADT DESFÀ L'AVANTATGE / Però aquest va ser un punt d'inflexió negatiu per als de Peñarroya, que va ablanir-se en defensa i va permetre el rival arribar al segon temps amb un marcador més tranquil·litzador (23-20). Aquí va començar un nou partit amb els dos equips apretant al màxim i mostrant el seu potencial ofensiu. El River, amb alguns dels jugadors que més juguen descansant, va començar desconcertat i entre Guirao i Cage van aconseguir posar momentàniament per davant l'ADT (25-30, minut 13) però la igualtat era màxima i així es va reflectir quan va sonar la botzina que indicava el descans (41-38).

S'estava veient un duel maco entre dos equips de gran potencial i l'espectacle va augmentar després de la pausa, amb els dos equips donant el màxim en cada acció per tractar de marcar algun parcial que minés la moral a l'altra banda de la pista.

Peñarroya va treure tota l'artilleria i va sorgir efecte: després d'uns minuts d'intercanvis de cistelles contínues l'ADT no va poder aguantar el ritme i un parcial de 9-0 quan estava acabant el quart va permetre al River afrontar el tram final en les millors condicions que s'imaginaven i el que il·lusionava més: amb un atac ple de recursos tant en la zona interior com des de més de 6,75.

Calia conservar l'avantatge i adormir el partit en el darrer periode. Tot anava sobre rodes fins que en un minut (entre el 34 i el 35) l'ADT aconseguia un parcial de 0-5 amb un triple de Marco que va fer emmudir oa graderia. El 69-62 ja no feia gràcia. Holmes va clavar un triple clau en la següent acció que recuperava el crèdit del públic i la renda psicològica de deu punts, però l'equip tarragoní encara tenia molt a dir. Viñas, desaparescut fins llavors, va encertar dues vegades consecutives més enllà de la línia de tres i va posar la por al cos (74-70).

TÈCNICA QUE SENTENCIA / Peñarroya va demanar un temps mort per aturar el joc i endreçar el cap dels seus jugadors. No podia haver sentat millor la pausa. Ros va sortir, va ficar un triple i amb un River llençat el parcial va augmentar fins un 8-0 que, a dos minuts per al final, ja semblava definitiu (82-70). I ho va confirmar el tècnic visitant Rubio, qui per protestar durant la pausa va veure una tècnica i l'expulsió. Quatre tirs lliures i banda. El parcial va acabar sent de 12-0 i el final, plàcid i feliç.