PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’FC Andorra presenta Àlex Valle oficialment com a reforç d’hivern

El club tanca un període de traspassos amb poques novetats i reafirma la confiança en l’actual plantilla

Per David Sansaloni

Valle (esquerra) i Nogués (dreta), ahir durant la presentació del jugador a l’Estadi Nacional.
Valle (esquerra) i Nogués (dreta), ahir durant la presentació del jugador a l’Estadi Nacional. | @FCANDORRA

L'FC Andorra va presentar ahir, de manera oficial, el lateral esquerre Àlex Valle. El jugador de 18 anys arriba procedent del Barça B i ha signat un contracte en qualitat de cedit fins a final de temporada. La lesió de llarga durada de Martí Vilà va obligar la direcció esportiva a buscar un recanvi de garanties per a aquesta posició, sobretot per competir amb Diego Pampín, i l'aposta ha estat finalment per incorporar un nou talent de l'escola Barça.

A l'acte van estar presents el mateix Valle, juntament amb el director esportiu, Jaume Nogués, el qual va declarar que el nou integrant tricolor «té una enorme projecció, un gran joc associatiu, i des que va ocórrer la desgràcia de Martí Vilà ja vam posar el focus en ell». L'entitat del Principat va tenir molt clar que havia de ser Valle, i «va ser la primera trucada que vam fer, tot i que era una situació complexa, ja que estava al Barça, havia de renovar, i és per això que es va demorar una mica».

Pel que fa al jove jugador, aquest va afirmar estar «molt feliç d’estar aquí, i des del primer moment que em van contactar vaig tenir clar que volia venir». L’estil de joc, a priori, no serà un problema pel lateral, que va assenyalanr que «el joc associatiu és molt semblant, i ho he pogut comprovar aquests dies que he estat entrenant amb el grup, així que penso que puc adaptar-me ràpidament».

Les característiques clau, i per les quals l'FC Andorra va decidir incorporar el també internacional espanyol sub-18 i sub-19, va ser «la capacitat associativa, la resistència a l'hora de realitzar segons esforços i l'aportació defensiva», segons va explicar Valle. D'altra banda, el jove ha aterrat al país per «aprendre», i així de clar li ho va deixar també Sarabia, i és que l'FC Andorra «compta amb dos grans laterals, dels quals vull agafar el millor per poder ajudar l'equip, i quan tingui l'oportunitat de jugar estaré encantat de donar el màxim».

Respecte al contracte del jugador, Nogués va aclarir que, de moment, no hi hauria cap intenció d'allargar la cessió de Valle, perquè «és un perfil de cotes més altes, amb molta projecció, i sincerament no s'ha parlat d'aquesta possibilitat. El que volíem és que vingués a ajudar-nos i ens donés aquest plus».

 

 

Un mercat tranquil

 

La lesió d'Adrià Vilanova va sembrar els dubtes sobre si l'FC Andorra havia d'incorporar un nou central. «És l'etern debat sempre que arriba aquest mercat d'hivern», va dir Nogués, mentre afegia que «la realitat és que sempre ens ha anat bé el fet de no incorporar gent en aquest període, i des del meu punt de vista el que has de fer és reforçar-te bé a l'estiu, fer un gran grup i amb aquest tirar endavant». L'encarregat de l'àrea esportiva va defensar que la plantilla actual «pot donar molt més, i aquest serà el nostre mercat». La lesió de Vilanova, va dir, no serà per molt més temps, i es va decidir no incorporar ningú.

A banda de les sortides de Pau Casadesús, Berto Rosas i Moha Moukhliss com a cedits, i Marc Fernández al Nàstic, l'altre punt destacat del marcat serà el fitxatge, en propietat, de Christos Almpanis per dues temporades. «Està gairebé tancat, faltant només petits detalls, però serà jugador nostre», va comentar Nogués.

Aquesta finestra de traspassos ha estat d'allò més moguda a la Segona Divisió, amb més de 50 operacions. Sobre aquest fet, Nogués va explicar que, al cap i a la fi, «són maneres de treballar, i no hem incorporat més gent no perquè no ens volguéssim reforçar, sinó perquè hem cregut que amb el que podíem portar no millorava el rendiment esportiu que tenim i que, al contrari, podia perjudicar el grup». L'FC Andorra va començar la temporada amb 28 jugadors, sent una plantilla molt llarga, «i hem hagut de fer una plantilla més curta per tal de poder treballar millor, i penso que amb els jugadors que tenim ens consolidarem i anirem a millor».

PUBLICITAT
PUBLICITAT