PUBLICITAT

Encamp

No serà possible

El Comú d’Encamp i l’FC Andorra confirmen la desvinculació amb el projecte Prada de Moles

Per David Sansaloni

Un instant de la compareixença d’ahir en relació amb la concessió de Prada de Moles.
Un instant de la compareixença d’ahir en relació amb la concessió de Prada de Moles. | @comuencamp

El nou Prada de Moles passa a la història, i és que ahir, tant el Comú d’Encamp com l’FC Andorra van comunicar, de manera consensuada, la desvinculació i, per tant, el descart del projecte referent a l’estadi del conjunt tricolor que s’havia de construir a la parròquia. La causa principal que ha provocat aquesta decisió, segons va explicar la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, i el president de l’FC Andorra, Ferran Vilaseca, hauria estat l’increment del cost de construcció del projecte, que ascendiria a més de 37 milions d’euros, en comparació dels 26 en què es va fixar en un primer moment.


La inflació que s’està vivint en l’àmbit global s’hauria sumat a les elevades exigències de LaLiga, per acabar provocant una diferència de gairebé 20 milions d’euros més en el pressupost final. Aquestes xifres sobrepassarien els límits establerts per ambdues parts, i així ho van deixar clar tant Mas com Vilaseca. «Des del Comú ja vam establir que havia de ser viable i assumible per a les finances comunals, i no podíem pagar més de 10 milions d’euros, sobretot pel fet de realitzar un exercici responsable i evitar problemes financers en un futur», va declarar la cònsol major. Per la seva part, el president tricolor va recalcar les paraules de Mas, afegint que «ho hem intentat de totes les maneres possibles, demanant alternatives i intentant encaixar els pressupostos, però arriba un moment en què un ha de dir prou. Ha sigut molt dur, però és la realitat».

 


D’aquesta manera, la corporació no adjudicarà la concessió definitiva perquè el club no presentarà la documentació necessària per complir amb els requisits. Cal recordar que, ara fa sis mesos, el comú va aprovar la concessió, de manera provisional i condicionada, del terreny on estan ubicades les instal·lacions esportives de Prada de Moles per a la construcció d’un estadi de futbol professional, que hauria tingut una capacitat d’uns 6.000 espectadors i, a més, la construcció d’un camp d’entrenament annex, que havia estat pressupostat al voltant del milió d’euros, i que també havia incrementat el seu cost fins a sobrepassar els tres milions d’euros.


Segons Vilaseca, la intenció era construir una infraestructura «similar al Johan Cruyff (estadi que utilitza el Barça B), que estigués al voltant dels 20-25 milions, i no volíem alçar un projecte que no estigués a l’altura del club, de la parròquia i del país». Mas també va lamentar el desenllaç de tot plegat, però va afirmar que Encamp «seguirà apostant per l’esport, i ja estem analitzant les alternatives per poder posar el nostre granet de sorra en aquest àmbit».

 

 

Sense estadi propi

 

El final d’una història només esdevé el principi dels problemes per a l’FC Andorra. Amb el descart del projecte Prada de Moles, el club es veu, avui dia, sense estadi propi i, el que és més greu, sense una infraestructura que compti amb les exigències de LaLiga per disputar partits a l’elit del futbol espanyol (Primera i Segona Divisió). Pel que fa a l’actualitat, el conjunt tricolor romandrà a l’Estadi Nacional aquesta temporada i la vinent, període en el qual s’haurien de seguir implementant millores.


Una vegada esgotat aquest temps, el país no disposaria de cap instal·lació per acollir els partits de l’FC Andorra. Sobre aquest futur, que cada vegada està més a prop, Vilaseca va declarar que «ens hem de reunir i veure com afrontem les següents passes. Tenim un projecte ambiciós, i continuarem amb ell». No obstant això, el president va aclarir que el pressupost destinat a aquesta partida per part de CVC (fons d’inversió de LaLiga) ha anat a les millores de l’Estadi Nacional, mentre que Vilaseca també va ser contundent en afirmar que l’FC Andorra no marxarà del país. 

 

 

 

Les claus

 

  • Complicacions econòmiques: El sobrecost de gairebé 20 milions d’euros (amb el camp d’entrenament inclòs) fa que ni el Comú d’Encamp ni l’FC Andorra puguin assumir el cost total de la infraestructura i obligarà a pensar en alternatives per al futur.

 

  • No excedir-se més del compte: La idea de portar a terme un projecte que costés al voltant dels 20-25 milions d’euros era el desig de tots. No obstant això, amb els 26 milions que s’havia establert en un primer moment ja s’estava estirant molt aquest màxim.

 

  • Decidir per obligació: El panorama va deixar una realitat nefasta, tant per al comú com per al club, i davant d’aquesta situació només hi havia dues opcions: arriscar i pagar-ho en un futur, o optar pel camí segur i replantejar el full de ruta.

 

  • Problemes futurs: L’FC Andorra necessita un estadi per disputar partits a LaLiga. De moment, cap instal·lació del país compta amb aquestes exigències. No s’ha començat a construir i el club s’ha de tornar a reunir amb el Govern.
PUBLICITAT
PUBLICITAT