PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La FAF s’afegeix a les investigacions de frau

Un total de 23 persones han estat detingudes per falsejar partits de futbol que poden involucrar la lliga andorrana

Per El Periòdic

Un partit de la Copa Constitució.
Un partit de la Copa Constitució. | FAF

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) ha iniciat un procés d’avaluació i anàlisi de les informacions aparegudes en diferents mitjans de comunicació en relació al possible frau realitzat en partits de futbol i que, segons les mateixes, podrien afectar la lliga nacional.

«La FAF està a la plena disposició de les autoritats judicials i esportives del país amb la finalitat de d'aclarir i cooperar en la investigació. Lamentem que aquests presumptes fets esquitxin la imatge dels clubs, els jugadors i els diferents col·laboradors, els quals juntament amb la FAF s'esforcen cada dia per aconseguir millorar, a través de l'esport, els valors humans i socials propis de la nostra societat», va comunicar l'entitat.

El comunicat de la FAF arriba després que la Policia Nacional espanyola hagués detingut 23 persones d'una organització criminal presumptament involucrada en el tripijoc de partits de futbol. Els arrestos es van dur a terme a les províncies de Badajoz, Cadis, Ciudad Real, Còrdova, Tenerife i Ceuta.

El suposat frau consisteix en el fet que els involucrats venien els seus comptes de joc perquè els integrants de l'organització fessin apostes en línia en partits prèviament falsejats, aprofitant-se del vincle personal amb els jugadors dels equips. Les trobades investigades no afecten el futbol professional, sinó a partits de l'àmbit de la RFEF, la Lliga Nacional de Gibraltar i la Lliga d'Andorra.

Es calcula que els ingressos han estat d'entre 4.000 i 24.000 euros per compte de joc. La denúncia que va originar la recerca ha estat per part de LaLiga, ja que posseeix una intel·ligència artificial per a detectar aquest tipus de tripijocs en el futbol.

El detonant va ser un partit entre el CD Gerena i el Conil CF, disputat al maig de 2021. A partir d'aquí, es van practicar 21 detencions a les províncies de Badajoz, Almeria, Cadis i Sevilla.

PUBLICITAT
PUBLICITAT