PUBLICITAT

Andorra la Vella

Opció de liderar

El MoraBanc es veu amb el Cantàbria amb el desig de recuperar la primera posició de la taula en solitari

Per David Sansaloni

Dos Anjos lluita una pilota en una acció del partit d’anada entre el MoraBanc i el GA Cantàbria al Poliesportiu.
Dos Anjos lluita una pilota en una acció del partit d’anada entre el MoraBanc i el GA Cantàbria al Poliesportiu. | Dani Catalán - BCA

El MoraBanc afronta una nova jornada de LEB Or, en aquesta ocasió en una cita intersetmanal, en la qual l’equip es veurà les cares avui, a partir de les 20.45 hores al pavelló Vicente Trueba, amb el Grupo Alega Cantàbria. Els andorrans van viure un cap de setmana rodó en vèncer el TAU Castelló al Poliesportiu per 84-72 la setmana passada, acompanyat de la derrota del Zunder Palència per 76-70 davant el Reial Valladolid, un fet que va tornar a col·locar ambdós equips empatats gairebé a tot, amb 16 victòries i dues derrotes, però amb els de Palència al capdavant a causa de l’average a favor.


Amb només tres dies per preparar-se, els tricolor tornen a la competició amb més ganes que mai de poder materialitzar la remuntada i tornar, així, a ser el primer classificat d’aquesta LEB Or. No obstant això, i en referència al partit d’anada, en el qual el MoraBanc va aconseguir una àmplia victòria davant el Cantàbria per 88-47, l’entrenador dels del Principat avisa: «En aquesta categoria, confiances les justes. Anem amb màxim respecte, tenint en compte que vam viure una situació irreal en el partit d’anada».


Els càntabres no són el mateix equip que quan va començar el campionat, i és que el conjunt que dirigeix David Mangas se situa 10è, amb nou victòries i nou derrotes. «Cantàbria ha demostrat al llarg d’aquests 18 partits que és un equip molt sòlid i que estan lluitant pel play-off per mèrits propis. Juguen amb els deures fets, sent un acabat d’ascendir i amb la categoria salvada matemàticament», va explicar Lezkano. Les claus del matx, va dir ahir el tècnic basc, estaran en el fet de no caure en el plantejament del rival, ja que «no han canviat la forma de jugar, anant sense complexos, sent agressius, sense por a perdre pilotes i arriscant amb una defensa que els permet robar i llançar un contraatac fàcil».


El GA Cantàbria és l’equip que més pilotes roba de la lliga, i en aquestes jugades de recuperació, partint d’una primera línia, «t’impedeix realitzar un bon balanç defensiu i és pràcticament impossible aturar-los», va assenyalar Lezkano, mentre afegia que «ens hem d’adaptar molt de pressa perquè són molt diferents al Castelló».


L’entrenador tricolor ja va avisar a l’inici del campionat, i ahir va voler recalcar el fet que «la segona volta anava a ser molt més complicada, i segur que hi ha molt més resultats sorpresa que en la primera». Amb el lideratge compartit, novament, al MoraBanc no li preocupa el que passi a altres pistes, segons va comentar Lezkano, perquè «queda molt de campionat per davant, guanyarem, perdrem, i el Palència igual. No anem mirant el que fan els rivals perquè no estem en aquesta necessitat ara mateix. El que ens preocupa és el pròxim matx».


L’única notícia dolenta fa referència als problemes físics que arrossega Chris Czerapowicz, que ha viatjat amb el grup, tot i els problemes al maluc i a l’esquena. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT