PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Guay.Fi educarà les famílies i docents en l’ús de pantalles

Andorra Telecom presenta la iniciativa centrada en l’acompanyament digital

Per El Periòdic

Inés Martí durant la presentació de la Semana de la Internet Segura.
Inés Martí durant la presentació de la Semana de la Internet Segura. | ANA/M.R.

La responsable de Responsabilitat Social Empresarial (RSE) d’Andorra Telecom, Inés Martí, va donar a conèixer ahir en el marc de la presentació de La setmana de la internet segura la iniciativa didàctica Guay.Fi, un projecte que té com a objectiu acompanyar a famílies i docents en l’educació dels bons hàbits de consum de pantalles.

Martí va explicar que el projecte, que persegueix oferir formació i recursos per ajudar els pares i mares amb infants de 3 a 5 anys, ha nascut per donar resposta a les conclusions de l’informe sobre l’impacte de la tecnologia en l’adolescència que el Comitè Nacional d’Unicef va presentar el passat mes de novembre. «Entre tots hem de col·laborar i donar eines per facilitar aquesta substitució de la pantalla per jocs convencionals i de tota la vida. Jocs que poden compartir amb els germans i que poden motivar i incentivar la creativitat», va apuntar la responsable de RSE d’Andorra Telecom.

Guay.Fi, tal com va detallar Martí, es compon de dues branques. Per una banda, el projecte inclou les maletes BagKids dirigides a docents de maternal. En total, Andorra Telecom repartirà 46 maletes, una per cada aula de maternal, que inclouran activitats per realitzar a l’aula, un obsequi pel tutor o tutora, material escolar per la classe i una guia de jocs infantils per a un oci sense pantalles per al professorat. Per altra banda, la iniciativa també inclou 300 motxilles Guay.Fi per a les famílies, que incorporen una bossa amb manual d’activitats, jocs per als infants i materials per passar estones d’oci sense pantalles. «El fet interessant és que cada família incorpori aquelles joguines que pel fill poden ser especials i les utilitzin només amb la motxilla Guay.Fi, i que sigui un moment il·lusionant pel nen», va destacar Martí. «D’aquesta manera intentem reemplaçar allò que nosaltres anomenem el xumet emocional», va afegir. Les motxilles es repartiran a les famílies que assisteixin a la formació del dia 9 de febrer a les 19.00 hores a la sala de conferències de MoraBanc, i també per les que ho facin en línia.

Més enllà d’aquestes propostes, Andorra Telecom ha programat un total de tres xerrades dirigides a famílies d’infants de primària que tindran lloc a la sala de conferències de MoraBanc. La primera, titulada L’altra cara de les pantalles tindrà lloc el dimarts 7 de febrer, i exposarà com es dissenyen els jocs i aplicacions i com estan pensades les xarxes socials per a condicionar el nostre comportament. La segona, programada pel 8 de febrer, duu com a títol Fem un bon acompanyament digital als nostres fills i filles i té l’objectiu de plantejar com afecta l’ús de les pantalles actives i passives en el nostre cervell i al cerval dels infants. Finalment, el dijous 9 de febrer, la ponència Pantalles, xumet emocional dels nostres fills i filles clourà el cicle amb una explicació sobre els efectes de les pantalles en el cervell, la prevenció dels mals hàbits i els bons usos que s’han de fomentar entre els infants. A més, totes les conferències, que es podran seguir telemàticament, s’impartiran durant el matí de la mateixa jornada als centres escolars, informa l’ANA.

PUBLICITAT
PUBLICITAT