Nàdia Tudó assoleix el rècord d’Andorra en els 200 braça

La nedadora acaba cinquena en la final a l’Euro Meet de Luxemburg

Tudó a l’Euro Meet de Luxemburg 2023.
Tudó a l’Euro Meet de Luxemburg 2023. | FAN

Nàdia Tudó va recollir el premi a la perseverança en la 23a edició de l’Euro Meet de Luxemburg, un esdeveniment internacional, classificatori per als Campionats del Món de la Federació Internacional de Natació (FINA) de Fukuoka, al Japó. L’andorrana va acabar cinquena a la final de la prova dels 200 metres braça en aquesta cita organitzada per la Federació Luxemburguesa de Natació.

Tudó va aturar el crono amb un temps de 2.33.77, establint així un nou rècord d’Andorra en millorar els 2.33.92 que ella mateixa va assolir a l’Olympiapark de la ciutat de Berlín, durant el Campionat Alemany de Natació el 26 de juny de l’any passat. Aquest resultat també representa un prometedor inici de la temporada de competició dins la disciplina del seu club, el ONEflow Aquatics alemany. «Sempre hi ha marge de millora, però aquest resultat dels 200 braça confirma que anem pel bon camí i que la progressió és bona amb vista al gran objectiu. Estic més que satisfeta. Ara només queda anar per més», va dir Tudó un cop finalitzada la seva actuació en el campionat.

La competidora de la Federació Andorrana de Natació (FAN) va acabar a prop de la quarta plaça que va ocupar la suïssa, Lisa Mamié, medallista d’or dels 200 metres braça en el passat campionat del món de Roma, a Itàlia. El primer lloc, i medalla d’or, va ser per a la italiana Martina Carraro, que ja va sortir campiona d’Europa dels 100 metres braça en el campionat del món de piscina curta de Glasgow, el 2019.