PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Prioritat Almpanis

La direcció esportiva de l’FC Andorra treballa per incorporar l’extrem en propietat per als pròxims dos anys

Per David Sansaloni

Christos Almpanis lluita una pilota durant el partit a l’Estadi Nacional contra l’Oviedo.
Christos Almpanis lluita una pilota durant el partit a l’Estadi Nacional contra l’Oviedo. | @FCANDORRA

L’FC Andorra comença a pensar en el futur a més curt termini i, concretament la direcció esportiva del club, ja té sobre la taula diversos noms, amb els quals s’està treballant per trobar una solució a la seva situació que afavoreixi els interessos esportius de l’entitat. Un dels noms destacats en aquesta llista és el de Christos Almpanis. L’extrem està sent una de les peces destacades en el sistema d’Eder Sarabia, i la voluntat és fitxar el jugador en propietat amb un contracte fins a les dues pròximes temporades.


Cal recordar que Almpanis va arribar com a cedit, propietat de l’AEK d’Atenes. A partir d’aquest punt, l’objectiu de l’FC Andorra és fer-se amb el grec sense haver de pagar cap quantia pel seu traspàs, amb la condició de deixar a l’AEK un 40% d’una futura venda. Segons ha pogut saber aquest mitjà, la direcció esportiva tricolor tindria molt a prop l’oportunitat de tancar aquestes condicions, i podrien fer-se efectives en les pròximes hores. No obstant això, de moment, des de l’FC Andorra no s’ha fet res oficial, però sí que s’ha deixat clar que la voluntat per portar-ho a terme és ferma.


Almpanis acumula 1.020 minuts sobre el terreny de joc en el total de les 25 jornades que s’ha disputat fins al moment de LaLiga SmartBank. Tot i que li va costar una mica entrar en dinàmica, l’extrem es va convertir en una peça fonamental gràcies a la seva verticalitat, presència ofensiva i capacitat per associar-se amb els companys mitjançant el segell de l’estil. A poc a poc es va fer un lloc, i això li ha permès estar present en 18 de les 25 trobades, sent titular en 12 d’aquestes i anotant tres gols.


Quan més ha destacat el jugador, casualment, ha sigut en aquest moment tan delicat per a l’FC Andorra, que acumula tres derrotes consecutives i que no guanya des de la jornada 17 (0-1 contra l’Eivissa). La capacitat per crear jugades de perill des de l’extrem esquerre ha sigut un factor clau que, en més d’una ocasió, ha donat vida al conjunt el Principat en moments determinants en cada matx disputat.

 


Feina per davant

 

Les oficines del club no s’aturen, i més tenint en compte el mercat d’hivern que s’està portant a terme. El problema per al club no està sent tant el context d’incorporacions, les quals Sarabia ja ha deixat clar en més d’una ocasió que no n’és gens partidari, sinó amb les possibles sortides. El comiat de Marc Fernández i la cessió de Pau Casadesús són, de moment, les úniques operacions oficialitzades. No obstant això, els cants de sirena sobrevolen l’Estadi Nacional, començant per Sinan Bakis, al qual ja se l’ha relacionat amb més d’un equip de Primera Divisió i s’ha especulat amb la seva possible sortida en aquest mercat d’hivern.


L’altre cas és el d’Adrià Altimira. El lateral també ha sonat per incorporar-se en les disciplines d’alguns conjunts de la màxima categoria, i és per això que la direcció esportiva de l’FC Andorra s’ha posat en marxa per tancar, com abans millor, la situació d’aquesta mena de jugadors. Entre ells, i tenint en compte que tant Bakis com Altimira són fonamentals per a Sarabia, l’entitat tricolor ha volgut començar per un altre estendard, com és Almpanis. La també més que probable tornada de Marc Aguado a Saragossa aquest estiu se suma a la prematura planificació que ha de començar a fer l’equip des d’aquesta mateixa campanya. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT