L’Andorra Winter Triathlon finalitza la seva tercera edició

La participació de dones registrades en el campionat d’enguany ha estat del 29%, el que representa un increment del 9% respecte a l’any anterior

Un instant de la cursa d’ahir.
Un instant de la cursa d’ahir. | The Ironman Group

La tercera edició de l’Andorra Winter Triathlon va finalitzar ahir amb una nova jornada de competició, a la cota 2.000 de Naturland, amb la celebració de les proves dels grups d’edat, dels equips de relleus mixtos i en categoria Open. Una nova campanya d’aquest triatló d’hivern que s’ha saldat amb un èxit de participació internacional i amb un balanç molt satisfactori pels resultats al Campionat Europeu i pel fet d’acollir el campionat francès i el francoespanyol.

El campionat es va erigir com una prova internacional avalada per la presència de centenars de triatletes arribats de 13 països diferents. A més, destaca l’augment de participació femenina: en aquesta edició es van registrar un 29% de dones concursants, una xifra que suposa un 9% més respecte l’any passat. En relació amb això, en categoria Junior el nombre de dones va ser superior al d’homes.

Cal esmentar que aquest esdeveniment és l’única competició d’hivern que se celebra en el marc de l’Andorra Multisport Festival, conformat per cinc proves esportives de resistència i aventura que tindran lloc durant el 2023 arreu del Principat, organitzats per The Ironman Group.

En la prova d’equips de relleus mixtes d’elit, els italians van tornar a ser de nou els grans dominadors de la mateixa manera que el dissabte. El combinat italià, format pels campions europeus, Franco Pesavento i Sandra Mairhofer, es van endur la victòria amb un temps final d’una hora i 25 minuts. A més d’aquesta competició, al llarg del matí es van disputar les proves dels grups d’edat, que van comptar amb la participació del triatleta andorrà, Eduard Barceló.