PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Esteve suma un segon top20 en dues jornades de la Copa del Món

Roger Puig aconsegueix una setena posició a la cursa d’eslàlom dels Campionats mundials de paraalpí d’Espot

Per El Periòdic

Un moment de la cursa d’ahir, amb Iirneu Esteve al capdavant del grup que encapçalava.
Un moment de la cursa d’ahir, amb Iirneu Esteve al capdavant del grup que encapçalava. | FAE

Irineu Esteve va tornar a demostrar un fantàstic rendiment a la Copa del Món francesa de les Rousses. L’andorrà, que el passat divendres assolia la 15a posició als 10 quilòmetres individuals, ahir va tornar a entrar en la zona de punts i en el top20, amb la 19a plaça als 20 quilòmetres mass start i després d’una gran remuntada, guanyant, a més, l’sprint del seu grup. En concret, Esteve va marcar un crono de 51.17,30, a 1.47,9 del guanyador, el noruec Johannes Hoesflot Klaebo, i a només 35 segons de la 15a posició i a 40 del top10. 

El fondista va anar de menys a més en la cursa amb una remuntada en els quilòmetres finals. Així, començava a un grup que marxava a uns 20 segons de cap de cursa i situat entre els 40 primers, passant 44è pel km4,8. Es va mantenir en aquestes posicions fins al km8,1, on va passar 42è, i el km10,6, 40è, però a partir d’aquest moment va començar a remuntar posicions. En el km16,5 ja era 25è, 21è en el km17 i 19è a dos quilòmetres de meta, on va aguantar aquesta plaça guanyant l’sprint del petit grup que encapçalava.

Així, Esteve encadena una ratxa de les tres últimes carreres entre el top20 mundial. Va ser 9è a Val di Fiemme a Alpe Cernis en els 10 quilòmetres mass start, va ser 15è als 10 quilòmetres individuals de Les Rousses, i ara 19è als 20 quilòmetres de l’estació francesa. Amb tot, el fondista suma 294 punts en la Copa del Món d’esquí de fons i ocupa la 38a posició. La pròxima cita serà a Toblach, Itàlia, aquest dissabte amb els 10 quilòmetres individuals.

D’altra banda, els Campionats del Món de para alpí d’Espot van finalitzar ahir per a Roger Puig amb la cursa d’eslàlom. L’andorrà va ser 7è, amb un nou top10 per a ell, que també va ser el millor de la seva categoria. En aquest sentit, Puig va obtenir el temps a la primera mànega, mentre que a la segona va aconseguir mantenir la posició fins al final. 

Cal destacar que la pista comptava amb un mur molt exigent i gelat que va complicar molt les baixades als esquiadors. Tot i això, l’andorrà es va mantenir ferm per consolidar la seva posició.

Ara, Puig canvia el xip i torna a pensar en la Copa del Món, ja que en uns dies torna la competició, ara de velocitat. Serà del 6 a l’11 de febrer, a Saalbach-Hinterglemm, Àustria, amb entrenaments de descens, dues curses de descens i dos supergegants, segons informa la Federació Andorrana d’Esquí (FAE).

PUBLICITAT
PUBLICITAT