PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les perruqueries afirmen que no els preocupa un brot de tinya

Des dels centres apunten que no es té constància de cap cas

Per Pol Forcada Quevedo

Imatge d’arxiu d’una perruqueria del país.
Imatge d’arxiu d’una perruqueria del país. | Ona Morante

Potser no era gaire coneguda fins ara, però la malaltia de la tinya se sent cada cop amb més força, principalment pel brot que s’ha detectat en moltes perruqueries d’Espanya, i que no preocupa els centres del país: «No ens fa por la situació i no crec que pugui ser una realitat, els professionals fan la feina bé i s’han de seguir les mesures d’higiene», va assenyalar la propietària d’una perruqueria del país. Una opinió que van compartir la resta de responsables consultades.  

Abans, però, cal saber que és exactament la tinya. El dermatòleg del centre DermAndTek, Albert Brugués, va explicar que «és una infecció produïda per un fong que normalment afecta la pell, però de vegades també pot afectar les ungles». Respecte a la seva transmissió, el dermatòleg va detallar que «es transmet per contacte directe. És a dir, de persona infectada a persona, o a través d’objectes que porten el fong en forma d’espores». En afegit, solen afectar principalment els infants de fins a 12 anys.

De moment, des de les perruqueries no es té constància que hi hagi casos afectats al país: «No ens hem trobat amb cap», va afirmar la responsable de la perruqueria Anna Doguez, Alba Sánchez. En aquest mateix sentit, la propietària d’un centre va asserir que «a principis de la setmana anterior ens vam reunir amb altres establiments i tots vam coincidir amb què no s’ha donat cap situació». Tot i això, tampoc descarten que puguin arribar. Així, Sánchez va destacar que «la tinya podria ser una realitat però no deixa de ser un fong, i els fongs han existit sempre». «Es poden donar casos en llocs on no deuen canviar les fulles, ni desinfecten cada cop les capes ni les bates», va explicar la responsable de la perruqueria Cebado, Jèssica Alcalà.

A més, Brugués va recordar que existeixen les tinyes no inflamatòries, en les quals «es produeix una lesió circular amb descamació de pell i pèrdua de cabell en la zona», i les inflamatòries, que es tracten d’infeccions menys freqüents on hi ha embotiment de la pell, «supuració, dolor important i en alguns casos febre».

Tractament oral / Pel que fa a la cura, el dermatòleg va comentar que «gairebé sempre se sol fer un tractament oral amb pastilles, a part d’associar una crema», i que sol durar entre quatre setmanes i un parell o tres de mesos. 

Finalment, els responsables dels centres van esmentar que s’està culpant a les perruqueries quan «només han sigut qui s’han trobat amb la situació i ho han denunciat, però això no vol dir que surti d’aquests centres». En aquest sentit, van fer èmfasi en el fet que s’està donant molta importància quan consideren que no hauria de ser així: «Personalment, estic fins i tot sorpresa perquè se li està donant molt ressò a Espanya i nosaltres no ens hem trobat amb cap cas», va assenyalar Sánchez.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT