PUBLICITAT

Més d'un centenar de triatletes a la primera jornada del Andorra Winter Triathlon que acull el Campionat Europeu de Triatló d'hivern 2023

L’italià Franco Pesavento s’ha endut la victòria en categoria elit i la seva compatriota Sandra Mairhofer ha estat la guanyadora en dones

Per El Periòdic

Andorra Multisport Festival
Andorra Multisport Festival

Aquest dissabte, a les 9 del matí, ha arrencat a la cota 2.000 de Naturland la primera jornada de la tercera edició de l'Andorra Winter Triathlon que acull el Campionat d'Europa de triatló d'hivern 2023. Un primer dia de competició que ha estat un èxit de participació internacional, amb un centenar de triatletes procedents de 13 nacionalitats diferents, i que s’ha celebrat en un dia de fred intens, però assolellat, i amb molt bones condicions de neu natural.

Durant aquesta jornada s’han disputat les competicions en categoria elit, sub23, júnior i de paratriatló d’aquests campionats europeus, així com el campionat francès i el franc-espanyol. Els participants havien de competir en tres disciplines, en un circuit marcat de l’estació d’esquí de fons andorrana: cursa a peu, bicicleta de muntanya i esquí nòrdic.

L’Andorra Winter Triathlon és l’única prova d’hivern que se celebra en el marc de l’Andorra Multisport Festival, conformat per cinc esdeveniments esportius de resistència i aventura que tindran lloc durant el 2023 arreu del Principat, organitzats per The IRONMAN Group.

Itàlia domina en categoria elit masculina i femenina

Els atletes que han participat en la prova de categoria elit & sub23 tenien per davant un circuit que havien de repetir dues vegades: amb un inici fent tres voltes de cursa a peu, després fent la transició a la bicicleta per completar dues voltes i a continuació el canvi als esquís per realitzar dues voltes.

Un dels grans favorits, l’italià Franco Pesavento, ha fet bons els pronòstics inicials proclamant-se el campió amb un registre d’1 hora 46 minuts. En segona posició ha arribat el txec, Mareck Rauchfuss, mentre que el triatleta també italià, Alessandro Saravalle, ha pujat al tercer calaix del podi.

En categoria femenina, la victòria se l’ha endut la italiana, Sandra Mairhofer, amb un temps final de 2 hores i 8 minuts, per davant de l'austríaca, Carina Walse, i l’eslovaca, Zuzana Michalickova. La triatleta d’Itàlia va quedar sots campiona del món el 2022 i és la tercera vegada que competeix a l’Andorra Winter Triathlon. També va participar en la primera edició de l’Andorra MTB Classic-Pyrenees.

Un altre fet destacable d’aquesta primera jornada de l’Andorra Winter Triathlon 2023 és la celebració del campionat francès, perquè feia molt de temps que no es disputava i, a més, s’ha escollit Andorra com a seu. Un campionat que s’ha endut l’atleta francès, Julien Wartel, després de completar el circuit amb poc més de dues hores.

També és novetat que s’hagi disputat el campionat franc-espanyol al Principat, sobretot pel treball conjunt que estan duent a terme ambdues federacions. En clau més andorrana, cal ressaltar que aquesta competició és un punt de partida per promoure el triatló d’hivern a Andorra i enfortir la federació del país amb més formació de jutges i tècnics, gràcies al suport que estan disposades a donar la federació francesa i espanyola.

Els resultats en categoria sub23, júnior i paratriatletes

A la mateixa hora que els atletes d’elit també han sortit els participant en categoria sub23. Una competició que ha guanyat l’italià Mattia Tanara, amb un temps final d’1 hora i 50 minuts. A nou minuts del vencedor ha arribat el seu compatriota, GuglielmoGiuliano, i l’espanyol, Álvaro López, s’ha endut la medalla de bronze.

En categoria femenina sub23, la primera i segona classificades han estat les eslovaques, Zuzana Michalickova i Margareta Bicanova, respectivament. Pel que fa als júniors, el transalpí Ricardo Giuliano ha estat el primer en creuar la línia de meta. Els espanyols Javier Álvarez i Ausias Rosaleny han quedat en segona i tercera posició.  L’andorrà Carlos Andrés Mejía ha arribat en quart lloc a tan sols tres minuts del podi.

Cal destacar que en júnior enguany s’ha registrat una major participació de dones que homes. En categoria femenina, l’espanyola Sofia Lozano ha guanyat la prova junior, la segona classificada ha estat Sara Andrés i el bronze se l’ha endut Sara Lozano, germana de la guanyadora. Pel que fa als paratriatletes, els campions europeus han estat el romanès, Robert Tamijran, en categoria PTS4 i l’espanyol, Rafael Solís, en categoria PTS5.

Diumenge continua la competició a Naturland

Demà diumenge continuarà la competició amb la segona i darrera jornada amb les competicions dels grups d’edat en categoria Open i dels equips de relleus mixtos. Totes les proves, de la mateixa manera que en la jornada de dissabte, estaran obertes al públic que vulgui assistir-hi.

Naturland és el centre d'aventura al sud del principat que ofereix més de 15 quilòmetres de pistes d’esquí de fons i està situat a una altitud d'entre 1.600 i 2.000 metres a la zona de la Rabassa.Un dels punts forts d’aquest espai és la seva capacitat per albergar esdeveniments d’esports diversos, no en va part del circuit de bicicleta que fan els triatletes aquest cap de setmana també serà el primer tram de l’Andorra MTB Classic-Pyrenees, la prova per etapes en bicicleta de muntanya que també forma part de l’Andorra Multisport Festival.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT