PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’FC Andorra vol ser el primer en vèncer el Granada CF a casa

El conjunt tricolor aterra al Nuevo Los Cármenes per intentar l’èpica i recuperar sensacions lluny del Nacional

Per David Sansaloni

Valera lluita una pilota amb Quini durant una jugada del partit d’anada entre l’FC Andorra i el Granada CF, a l’Estadi Nacional.
Valera lluita una pilota amb Quini durant una jugada del partit d’anada entre l’FC Andorra i el Granada CF, a l’Estadi Nacional. | @FCANDORRA

L’FC Andorra ja està en terres andaluses per disputar avui, a partir de les 16.15 hores, una nova jornada de LaLiga SmartBank, la qual enfrontarà els tricolor al Granada CF al Nuevo Los Cármenes. Ambdós equips es tornen a veure les cares més aviat del que s’esperava a causa del format del campionat, el qual va establir enfrontaments asimètrics en la segona volta, tot i que els del Principat guarden grans records de l’últim partit, no només per ser el primer a l’Estadi Nacional de la història del club a la Segona Divisió, sinó que també va acabar amb victòria per 1-0 amb gol d’Iván Gil.


Els andorrans arriben a la cita amb una victòria, dos empats i dues derrotes en els últims cinc partits, però la dada veritablement preocupant és que lluny del Principat no guanyen des de la jornada 17, amb el 0-1 contra l’Eivissa, sent aquesta la 25a. L’última derrota, a casa contra l’Albacete, va deixar molt tocat el vestidor a causa de tot el que va passar durant el matx, la polèmica amb el VAR i les expulsions d’Àlex Pastor i de l’entrenador, Eder Sarabia. «Hem de canalitzar aquest caràcter, la frustració que no ens acabin de sortir les coses, i convertir-ho en una cosa positiva», va dir el tècnic basc.


Tanmateix, l’equip arriba 10è amb 32 punts, nou victòries, cinc empats i 10 derrotes, mentre que una mica més amunt, acabats de sortir dels llocs de play-off d’ascens, estan els granadins. El conjunt dirigit per Paco López és 7è amb 38 punts, 11 victòries, cinc empats i vuit derrotes, però més enllà destaca el fet que continuen imbatuts a casa. L’afició del Granada CF no ha vist perdre el seu equip al Nuevo Los Cármenes en els 12 partits que es porten disputats, registrant 10 victòries i dos empats.


Davant d’aquest context, l’FC Andorra no té una tasca fàcil d’assolir, i per a Sarabia, part de la situació que viu el rival és gràcies a «la varietat tàctica que tenen, a més dels dos laterals o carrilers, que són jugadors que et comprometen molt, i també la potència física que arriba des dels centrals fins als davanters, que amb quatre metres poden fer-te molt de mal».


L’estratègia, segons va explicar el tècnic tricolor, es basarà en «realitzar una pressió alta, perquè com més a prop de la seva porteria defensem, millor ens vindrà, i a la inversa. Com més temps tinguem la pilota, menys opcions hauran de fer-nos mal». Tot i això, Sarabia té clar que el Granada CF «serà un rival difícil de controlar durant 90 minuts, i hi haurà moments puntuals en què haurem d’estar preparats».

 

 

Valle i Vidal, els noms propis

 

Marc Vidal tornarà a ocupar la porteria de l’FC Andorra per segona jornada consecutiva. El tercer porter sembla no ser-ho tant, i està comptant amb la confiança de Sarabia, a més que Vidal va ser el més destacat del darrer partit contra l’Albacete.


D’altra banda, l’altre nom propi és el d’Àlex Valle. Tot i que encara no s’ha confirmat la seva cessió perquè falten alguns serrells per aclarir, el lateral esquerre ja va entrenar amb el grup i ha sigut convocat contra el Granada. S’espera que pugui debutar la pròxima setmana. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT