PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Encamp construirà una voravia al carrer Hort de Godí

L’obra tindrà un cost de 156.000 euros i es durà a terme de febrer a juny

Per El Periòdic

La sessió de consell de Comú d’Encamp.
La sessió de consell de Comú d’Encamp. | L.G

El Comú d’Encamp construirà un tram de voravia al carrer Hort de Godí i millorarà els accessos al camí del Torrent Estret per millorar la zona i la seguretat dels ciutadans. Tal com va manifestar durant la sessió de consell de comú la cònsol major de la parròquia, Laura Mas, l’obra tindrà un cost de 156.000 euros i es durà a terme entre els mesos de febrer i juny, sempre que la meteorologia ho permeti. D’aquesta manera, aprofitant els treballs de canalització que està duent a terme el Govern a la zona, la voluntat de la corporació és adequar els accessos als senders i camins de muntanya del territori, per la qual cosa l’actuació també preveu la construcció d’una passarel·la per arribar al camí que circula per sobre del riu.


En aquest sentit, també va informar que s’ha demanat a FEDA que desinstal·li la torre que hi ha a la zona al llarg dels quatre mesos que es calcula que duraran les obres, les quals, tal com s’ha mencionat anteriorment, començaran el mes vinent coincidint amb la finalització dels treballs de l’executiu per millorar la seguretat dels edificis de l’indret. Mas també va posar en relleu que en dos anys s’han arranjat aproximadament 7.000 metres quadrats de voreres. Per la seva banda, des de la minoria del partit Socialdemòcrata Independents, el conseller David Rios, va lamentar que l’arranjament de la zona no s’hagi dut a terme abans, ja que es tracta d’un indret «on la corba és perillosa i hi passen molts vianants i trànsit rodat, per la qual cosa és perillosa».


Durant la sessió de consell de comú es va aprovar la modificació del preu de les zones blaves i verdes, ja que, a causa d’un error de transcripció, va aparèixer un import que els parquímetres no acceptaven al BOPA. Qüestionada sobre el fet, la cònsol va explicar que el preu a les màquines va estar el mateix «en tot moment», per la qual cosa l’error no va afectar els ciutadans, però va asseverar que era necessari tornar a aprovar els preus amb la dada correcta. A més, va recordar que des del comú augmenten en cinc cèntims l’import dels estacionaments de rotació cada dos anys per adequar-lo a l’IPC i garantir que no apareix una xifra que la màquina no pugui acceptar (monedes d’un i dos cèntims).


La corporació també va donar llum verda a l’aportació al Funicamp per un import de 800.000 euros, una quantitat que s’ha vist reduïda a la meitat després que el 2022 es finalitzés el pagament del préstec de la infraestructura. A la sessió d’aquest dijous també es va aprovar unes modificacions al POUPE perquè algunes unitats d’actuació puguin ser desenvolupades amb més facilitat perquè serà necessari l’acord de menys propietaris per tirar-les endavant. Els consellers socialdemòcrates es van abstindre en aquest punt al·legant que la decisió va anar en la línia de la presa el 2021 quan es va modificar el pla d’urbanisme per permetre construccions més elevades de fins a set pisos. D’aquesta manera, Rios va assenyalar que els preocupa el futur de la parròquia per la possibilitat que acabi esdevenint un territori amb edificis «massa alts» que desvesteixin el paisatge.


Finalment, el Comú d’Encamp va celebrar aquest dijous la primera sessió en directe a través del seu canal de YouTube gràcies al nou sistema de videoactes, que permet disposar d’un resum de les sessions dels consells i els punts tractats amb les corresponents intervencions.

PUBLICITAT
PUBLICITAT