PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Grandvalira confecciona un equip de derrapadors

Un total de 90 perfils d’esquiador expert formaran part de les tasques de preparació i manteniment l'Avet i l'Àliga

Per El Periòdic

L'equip de derrapadors.
L'equip de derrapadors. | Filmic Audiovisuals

El Comitè Organitzador de les finals de la Copa del Món d’esquí alpí 2023 ha seleccionat un equip de derrapadors per oferir les mateixes condicions de duresa a les pistes Avet i Àliga. Un total de 90 perfils d’esquiador expert formaran part de les tasques de preparació i manteniment de les dues pistes, amb 40 provinents de les escoles del país, i 50 voluntaris.

Els tècnics al capdavant de les proves han estat seleccionant, durant els últims tres dies, entre un centenar de monitors de l’Escola d’Esquí i Snowboard dels sectors de Soldeu El Tarter i Pal Arinsal de Grandvalira Resorts, que s’han presentat per optar a aquestes tasques de cara a l’esdeveniment. Tal com va explicar el director de cursa, Santi López, «son esquiadors experimentats que ens donaran un molt bon cop de mà en els preparatius previs i durant les curses. Son una part fonamental per mantenir dura la base dels traçats. Aquests dies hem estat fent diferents test i entrenant les diverses modalitats de derrapar»

Durant les setmanes prèvies a l’esdeveniment, les pistes Avet i Àliga s’estan treballant amb els equips de neu de cultiu i màquines trepitjaneu. Pròximament s’afegiran els equips que instal·laran les xarxes de protecció per garantir la seguretat durant les curses..

PUBLICITAT
PUBLICITAT