PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Àxel Esteve i Àlex Rius pugen al podi a Engelberg

Els esquiadors de la FAE signen una primera i segona posició, respectivament

Per El Periòdic

Esteve (centre) i Rius (esquerra), al podi d’ahir.
Esteve (centre) i Rius (esquerra), al podi d’ahir. | FAE

L’equip masculí de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va tornar a pujar al podi ahir, en el segon eslàlom FIS a Engelberg (Suïssa). En aquesta ocasió, Àxel Esteve va aconseguir la victòria, amb una primera posició, mentre que just per darrere, en segon lloc, el va acompanyar Àlex Rius. 


Esteve es va imposar a Engelberg aconseguint millorar punts FIS gràcies als 24.16 (en tenia 25.22). L’andorrà va ser primer amb una marca d’1.29.59, amb 1.12 sobre el seu company, després de fer segon a la primera mànega i guanyar la segona. De fet, Rius va ser el més ràpid a la primera mànega, però a la segona va registrar el setè crono per acabar segon finalment. El tricolor va fer un temps d’1.30.71, i 33.29 punts, una mica més alts que els 30 que va fer dimecres, i dels 29.88 que té en l’actual llista de la FIS.


Per la seva part, Xavi Cornella va assolir el 8è crono a la primera mànega, però a la segona no va poder finalitzar. Aixi mateix, Bartumeu Gabriel no va acabar la primera mànega, i l’equip tornarà a casa per descansar i fer físic uns dies abans del següent bloc, amb Copa d’Europa.

 

Medina, 7a a Alleghe

 

Alleghe (Itàlia) va acollir un nou gegant FIS, amb Íria Medina i la també andorrana Clàudia Garcia a la línia de sortida. Medina va ser 7a, millorant l’11a posició del dimecres gràcies al fet de marcar un crono de 2.04.53, a 3.19 de la guanyadora, la nord-americana Keely Cashman (2.01.34). Tanmateix, la del Principat va fer 54.54 punts, lluny dels seus actuals 44.82. Així mateix, Garcia també va trepitjar la neu, però malauradament no va poder completar la cursa italiana. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT