PUBLICITAT

Andorra la Vella

Arriba la competència

L’FC Andorra confirma el fitxatge d’Àlex Valle com a cedit fins al final de la temporada provinent del Barça B

Per David Sansaloni

Àlex Valle durant un partit de lliga amb el Barça Atlètic aquesta temporada..
Àlex Valle durant un partit de lliga amb el Barça Atlètic aquesta temporada.. | @FCBarcelonaB

L’FC Andorra va comunicar ahir, de manera oficial, l’arribada del primer reforç d’hivern, i potser l’únic. Es tracta del català Àlex Valle, del qual ja feia dies que hi havia rumors sobre la seva vinculació amb el conjunt tricolor. El lateral esquerre signarà un contracte en qualitat de cedit fins al final de la present temporada, provinent del Barça Atlètic, i es converteix en la peça desitjada per Eder Sarabia, encarregada de cobrir la baixa de llarga durada de Martí Vilà.


Cal destacar que el badaloní encara compta amb edat juvenil, i és que només té 18 anys. Un fet, per altra banda, que no li ha impedit destacar a l’elit, sent un dels importants a la pedrera blaugrana, debutant també amb les seleccions sub-18 i sub-19 d’Espanya. D’aquesta manera, Sarabia ja compta amb la competència que volia per al lateral esquerre, i ara seran Valle i Diego Pampín els encarregats d’augmentar el nivell en aquesta posició.


El mateix Sarabia va ser l’encarregat de confirmar el fitxatge del jove, ahir durant la roda de premsa prèvia al partit contra al Granada d’aquest dissabte, al Nuevo Los Cármenes, i va explicar que havien passat «uns dies estranys perquè hi ha encara coses a quadrar, però ell ja està aquí, avui entrenarà i, en un primer moment, vindrà convocat a Granada perquè vull que estigui amb el grup». De fet, Valle va tenir minuts dimecres passat amb la selecció espanyola i està «en dinàmica de joc, i ara només ens queda anar coneixent-lo, que ens conegui ell també, abrigallar-lo».


El jugador va ser un espectador més en l’últim partit a casa contra l’Albacete, i l’elecció de Valle sembla ser d’allò més encertada per tal de complir amb les exigències del tècnic basc. Un jugador jove, de rendiment immediat i que, a més, és ben coneixedor de l’estil. Això sí, «vaig estar parlant amb ell, i li vaig dir que en aquesta posició hi ha dos jugadors espectaculars que l’ajudaran una barbaritat», va dir Sarabia, mentre afegia que «tant de bo ens pugui donar un cop de mà, i nosaltres puguem aportar a aquest creixement tan prometedor que té». 

 

 

Mentalitat de l’elit

 

Tot i els 18 anys de Valle, el jugador s’ha guanyat el respecte futbolístic gràcies a la seva aportació sobre el terreny de joc. Àgil, ràpid, vertical i comminatiu, a més de comptar amb un caràcter guanyador. Aquestes aptituds li han permès disputar un total de 19 partits de lliga amb el Barça Atlètic (18 dels quals com a titular), al Grup II de la Primera RFEF, registrant una assistència, i tres a la UEFA Yotuh League (la Champions League de les pedreres). En total, Valle suma 1.850 minuts en competició, i fins i tot va arribar a debutar amb el primer equip del Barça, en l’amistós de pretemporada contra l’Olot.


Que el nou lateral esquerre tricolor disputi els seus primers minuts a Granada sembla complicat, però sens dubte seria una notícia positiva, tenint en compte les lesions de Vilà i Vilanova, a més de la sanció d’Àlex Pastor referent a l’últim partit contra l’Albacete. L’FC Andorra busca una victòria fora de casa que no ocorre des del viatge a Eivissa. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT