PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Reunió amb la UE en el marc de l’acord d’associació

Andorra i la Comissió Europea mantenen la primera negociació del 2023

Per El Periòdic

Imatge d’arixiu d’un instant d’una reunió de treball del l’octubre.
Imatge d’arixiu d’un instant d’una reunió de treball del l’octubre. | SFGA/CEsteve

Andorra i la Comissió Europea van mantenir ahir la primera ronda de negociació del 2023 sobre el projecte d’acord d’associació que ha de permetre l’accés progressiu i estructurat al mercat interior de la Unió, segons va informar el Govern en un comunicat. En aquest sentit, la sessió va abordar la normativa europea que Andorra hauria de reprendre en matèria de comerç, normes tècniques dels productes, medi ambient, duana i agricultura. 

Amb la continuació de les rondes de negociació, les dues delegacions compleixen l’objectiu de seguir negociant i avançant en la conclusió provisional dels annexos, reservant els dossiers més sensibles de la negociació, i de caràcter més polític, per les properes sessions. En aquest sentit, la reunió d’ahir va permetre avançar substancialment en l’annex II, sobre normes tècniques dels productes, en què es van tractar vuit dels 24 capítols que conformen aquest llistat de normativa. A banda, també es va avançar en diferents capítols dels annexos de comerç i medi ambient. 

Pel que fa al debat sobre els temes de duana i d’agricultura, els intercanvis van abordar qüestions molt concretes pendents d’aclarir abans de procedir a un tancament provisional d’aquests, en les pròximes rondes.

Així doncs, les dues delegacions van concloure que aquest ritme i metodologia és adient en vista a assolir el termini previst per Andorra i la Unió Europea de conclusió del text del projecte d’Acord a finals d’aquest any. 

Finalment, el Govern va recordar que les pròximes rondes per a la negociació de l’Acord d’associació estan previstes el 2 de març i el 20 d’abril.

PUBLICITAT
PUBLICITAT