PUBLICITAT

El Cor de Petits Cantors Lliures, sense accés a l'arxiu fotogràfic

  • Forné diu que se'ls neguen les còpies de les fotos per la llei de protecció de dades
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una imatge de l'assemblea constituent dels Petits Cantors Lliures. Foto: ANA / J. A. G.

La interpretació de la llei de protecció de dades és l'origen d'un nou desencontre entre el Cor dels Petits Cantors Lliures, nascut arran de la destitució fulminant de Catherine Metayer, i el consorci del Cor Nacional dels Petits Cantors. I és que, segons va explicar el nou secretari dels Cantors Lliures, Guillem Forné, en l'assemblea constituent de l'entitat, el consorci s'hauria negat a donar-los accés a l'arxiu fotogràfic, argumentant que caldria «el consentiment inequívoc i l'autorització expressa de cadascuna de les persones» que apareixen en cadascuna de les fotografies sol·licitades, d'acord amb el que estableix la llei i per tal de «protegir el dret de les persones».

El Cor dels Petits Cantors Lliures va celebrar dijous a la nit, a l'església del Fener d'Andorra la Vella, l'assemblea general constituent, en la qual es va escollir Carles Ensenyat com a president de la nova associació. La junta directiva està formada, a més, per Guillem Forné com a secretari, Jacint Costa com a tresorer i Marta Deu, Josep Maria Marot, Antoni Vidal, Simó Duró i Candela Alfaya com a vocals. Ensenyat, de fet, va estar absent en aquesta assemblea, ja que es trobava immers en «reunions polítiques», segons van informar els responsables de l'entitat.

60.000 euros recaptats / Just abans de les votacions, el portaveu dels Cantors Lliures, Marc Forné, va explicar que l'associació ha recaptat, fins al moment, gairebé 60.000 euros. «Molta gent ha fet aportacions de forma anònima, perquè no volen figurar, i hem aconseguit sis aportacions de 6.000 euros, sis més de 3.000 i tota una sèrie de 100 euros anuals per part de molts pares», va puntualitzar Forné.

Sobre l'enfrontament amb el consorci del Cor Nacional de Petits Cantors, integrat pel Govern i el Comú d'Encamp, els Petits Cantors Lliures estudien ara «quina ha de ser la resposta», va dir Guillem Forné. Al capdavall, la intenció era accedir a les fotos «per fer un àlbum de recordatori». A banda, als Cantors Lliures els molesta que el Cor Nacional encara s'estigui publicitant amb imatges dels nens que van marxar amb Metayer.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT