PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Espot defensa els «esforços» fets en matèria d’habitatge

El cap de Govern recorda totes les accions impulsades per l’Executiu durant l’última legislatura

Per El Periòdic

El cap de Govern, Xavier Espot, durant la seva intervenció a ‘El cap respon’.
El cap de Govern, Xavier Espot, durant la seva intervenció a ‘El cap respon’. | EL PERIÒDIC

El cap de Govern, Xavier Espot, va defensar ahir, una vegada més, les mesures emprades pel Govern en matèria d’habitatge. I és que la majoria de preguntes formulades per la ciutadania a través de la plataforma visc.ad en la iniciativa El cap respon, que pretenia «respondre de forma directa i transparent» qüestions vinculades amb el poder adquisitiu, van anar en aquesta direcció. Partint de dubtes i situacions concretes, Espot va repassar les accions que ha impulsat l’Executiu  en l’última legislatura per fer front a la crisi econòmica i social actual. En total, es van emetre una seixantena de preguntes que es van agrupar en quatre grans blocs: habitatge, reflexions polítiques, mesures específiques per a col·lectius concrets, com els joves o les persones grans, i l’impacte de la inversió estrangera en el país en general i en el preu del mercat de lloguer en particular. 

Així, el cap de Govern va insistir en diverses ocasions que Andorra és «un país plural i divers», i si bé l’Executiu és conscient que «hi ha una part de la població que li costa arribar a final de mes», «es té en compte tothom»; no només els grans propietaris d’immobles, sinó també els més petits. «Hem d’explicar que vivim en una societat complexa amb interessos contraposats», va assenyalar Espot, tot afegint que «el Govern és conscient, amb independència de les dificultats econòmiques de cadascú, que costa trobar pisos de lloguer a un preu assequible». En aquest sentit, va recordar que el 60% de la població d’Andorra viu de lloguer, però que gràcies a la nova normativa que no permet apujar els preus més d’un 2% si el contracte està en vigor i més d’un 5% si està prorrogat, «el 70% dels llogaters estan protegits». 

Respecte a la manca d’habitatge, el cap de Govern va reconèixer que no es tracta d’un problema conjuntural, sinó que és estructural i que, tot i les accions que s’engeguen a curt termini, les solucions requereixen diversos anys d’implementació. A més, va fer valdre les últimes intervencions amb els 22 pisos de la Fundació Armor per a persones en risc d’exclusió social, els 44 pisos de lloguer assequible que es construiran a la Borda Nova i el programa addicional per adquirir o llogar edificis que el Govern pugui destinar a preu reduït. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT