Sota zero

L’FC Andorra cau davant l’Albacete (0-1) en un partit amb nou protagonisme del VAR i gelada inclosa

Per David Sansaloni

Pampín intenta una jugada en un instant del partit d’ahir entre l’FC Andorra i l’Albacete. | @FCANDORRA

L’FC Andorra va caure ahir per la mínima (0-1) davant l’Albacete a l’Estadi Naciona, en un partit que va tenir de tot, des d’unes temperatures sota zero fins a una doble expulsió per al conjunt tricolor amb el VAR tornant a ser protagonista.

El duel va començar amb algunes imprecisions per part dels dos equips, però amb els manxecs més endollats, mostrant una pressió alta per dificultar el màxim possible la sortida de la pilota per part del conjunt tricolor. De fet, amb aquest plantejament dels homes dirigits per Rubén Albés van aconseguir crear la primera jugada de perill. La pilota va quedar als peus de Manu Fuster, que dins l’àrea va creuar un esfèric al qual, miraculosament, no va arribar cap company. La resposta va ser ràpida per part dels tricolor en la primera sortida fluida que van tenir, amb Almpanis com a protagonista, que no va trobar l’espai per posar la centrada.

A poc a poc, el domini va anar canviant de mans, i l’FC Andorra va anar sentint-se més còmode sobre el terreny de joc. Amb poques aproximacions, l’estil dels dos conjunts es va veure reflectit amb claredat, amb els locals sense pressa per finalitzar i amb l’Albacete intentant aprofitar els contraatacs ràpids, tots dos sense sort. Els primers 30 minuts de joc, això sí, van ser un veritable tràmit. Moments freds, com el que assolava l’Estadi Nacional i amb els jugadors bastant estàtics, sense gaire verticalitat.

La millor ocasió, tot i l’escenari, la va tenir l’FC Andorra. Moha va treure un córner en curt i la centrada va anar directa al cap de Diego Pampín, que a punt va estar en dues ocasions d’obrir el marcador, però finalment el rebuig va sortir excessivament desviat. La possessió va parlar per si sola, i és que els de Sarabia van registrar un 80% del domini de la pilota, per un 20% de l’Albacete, i sense cap mena de moment destacat més, els jugadors van enfilar el túnel de vestidors.

Ja en la represa, les coses es capgirarien completament, i de manera molt negativa, per a l’FC Andorra. Encara no havien passat cinc minuts de la segona meitat, una falta d’Àlex Pastor li va costar la targeta groga. No obstant això, el VAR va entrar en l’acció, per acabar marcant, al cap d’uns minuts d’incertesa, una polèmica targeta vermella en interpretar que el central era l’últim jugador tricolor i, per tant, tallava una ocasió manifesta de gol.

Les protestes van ser contínues a partir d’aquí, començant pels jugadors tricolor, passant per la banqueta i acabant amb l’afició, ben empipada. Amb gairebé 40 minuts al davant, els andorrans havien de lluitar a contracorrent, i a punt van estar els manxecs de fer el primer en una mala rematada de Mika Mármol cap a la porteria de Marc Vidal. El porter va ser dels més destacats en aquest període en tenir, sobretot molta més feina que en els primers 45 minuts.

Després d’aturar i més aturar, tant Vidal com la resta de la defensa tricolor, va arribar l’inevitable. Maikel Mesa va avisar moments abans, estavellant un remat al travesser, fins que en el contraatac següent, la pilota va passar la línia defensiva de l’FC Andorra i Manu Fuster va rematar completament sol, establint el 0-1 després que Alende tampoc pogués arribar a rebutjar el xut.

El duel va anar enfangant-se a poc a poc, amb un FC Andorra desesperat i amb els manxecs sense gens de pressa. Les targetes grogues es van anar repartint gratuïtament, amb Quintero González desbordat. Finalment, sense temps per a més, l’àrbitre va xiular el final del partit, deixant una nova derrota del conjunt del Prinicpat a l’Estadi Nacional.

Les claus

-Possessió: L’FC Andorra va ser dominador absolut de la possessió durant la primera meitat, però sense traduir-la en ocasions.

-Tanteig: Ni FC Andorra ni Albacete van passar la línia vermella del tanteig en els primers 45 minuts. Cap ocasió clara.

-Expulsio: La polèmica expulsió d’Àlex Pastor va deixar els tricolor amb un home menys sobre la gespa gairebé 40 minuts.

-Desesperació: Amb un 10 contra 11, els tricolor ho van intentar fins al final, però van acabar desesperats davant l’actuació arbitral.

El destacat: Marc Vidal

• Àgil: El porter, que no és un dels habituals sobre el terreny de joc, va tenir l’oportunitat de demostrar, i així ho va fer en més d’una ocasió, rebutjant sota pals.

• Prvidencial: L’Albacete va tenir ocasions de tota mena, inclús una pilota al travesser de Mesa. No obstant això, Vidal va aturar tot el que va poder, aguantant l’allau.

• Venut: Després d’aturar el que li va arribar, poc va poder fer el porter per rebutjar el gol de Manu Fuster. Tot i això, no va perdre la compostura en cap moment.