PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern adjudica l’heliport a Heliand i Helinord

El PS denuncia la falta de veritat de l’Executiu, que durant dos mesos no ha informat de la concessió

Per El Periòdic

Una imatge virtual del futur heliport a la Caubella.
Una imatge virtual del futur heliport a la Caubella. | Govern d\'Andorra

L’UTE formada per Heliand i Helinord ha estat l’adjudicatària de la concessió de l’heliport nacional que es construirà a la Caubella, segons va anunciar ahir el Ministeri de Presidència, Economia i Empresa a través del BOPA. La durada de la concessió s’allargarà durant un termini de 30 anys des de la signatura del contracte. En l’edicte es recorda, a més, que el preu màxim a pagar pel Govern serà de 7.627.034 euros en concepte d’aportació per compensar els resultats operacionals negatius, calculats anualment durant els 30 anys de concessió. En cas de resultats positius, l’empresa abonarà un cànon del 10% en cas de no tenir pre clearance, i d’un 15% en cas de tenir pre clearance de l’Ebitda calculat abans de l’aplicació del cànon. L’oferta inclou una pista principal de 100x20 metres ampliable, una pista addicional dedicada a vols d’emergències mèdiques i de rescat, tres posicions d’estacionament pavimentades i un hangar de més de 800 m2. Com a infraestructures addicionals el projecte contempla un edifici terminal i comercial de 900 m2 a dos nivells, un bar-cafeteria, una zona per a activitats comercials i un aparcament annex de 60 places.

Des del Partit Socialdemòcrata, però, es reafirmen sobre l’engany del Govern amb el projecte cap a tota la ciutadania. El president del partit, Pere López, va subratllar ahir la gravetat dels fets i la falta de veritat del Govern, que en cap moment ha fet esment de l’adjudicació durant aquests dos mesos, tot i haver-se produït diverses preguntes escrites, orals, debats al Consell General i, fins i tot, una moció, sobre aquest projecte. «És una nova evidència molt greu d’un Govern que menteix i que amaga informació», va dir.

López també va recordar que el mateix dia l’Executiu tampoc va dir res al respecte sobre l’adjudicació durant la posterior roda de premsa del Consell de Ministres, «tal i com, suposadament, es fa amb els acords que el Govern pren a la reunió». «Són realment rodes de premsa per informar dels principals acords del Govern o són per explicar allò què creuen ells que s’ha d’explicar? Si això es va adjudicar fa uns mesos a nosaltres no ens consta i mai s’ha explicat en roda de premsa». El PS també es pregunta per què estava amagada aquesta informació, tot i el treball parlamentari que s’ha fet durant aquest temps, el qual el Govern ha intentat menystenir sense respondre clarament les preguntes formulades pel Grup Parlamentari Socialdemòcrata. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT