PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Àxel Esteve surt vencedor de l’eslàlom disputat a Val Palot

Rius fa podi en quedar tercer, Gabriel acaba quart i Cornella assoleix el top10 sent 10è

Per El Periòdic

Àxel Esteve a Val d’Isère.
Àxel Esteve a Val d’Isère. | Alexis Boichard Agence Zoom

Val Palot (Itàlia) va acollir ahir un eslàlom FIS amb un molt bon rendiment dels quatre esquiadors andorrans. El complet de l’equip va millorar lleugerament els punts FIS però, a més, Àxel Esteve va ser el guanyador de la cursa, Àlex Rius va acabar tercer al podi, Bartumeu Gabriel va aconseguir la quarta plaça i Xavi Cornella va finalitzar dins del top10 sent 10è.


Esteve es va imposar amb un crono d’1.19.53 i va marcar 26.86 punts FIS que li servirà per fer mitjana i rebaixar els actuals 25.22. Per la seva part, Rius va ser tercer per darrere del búlgar Kalin Zlatkov, a 0.20, i a 0.31 del seu company. Els 29.71 punts marcats milloraran els actuals 29.88 que té.


També va fer una gran cursa Gabriel, que va finalitzar en la quarta posició amb +0.59 respecte al temps d’Esteve, i amb un 32.28 que també suposarà una lleugera millora dels seus actuals 32.20 punts. Per acabar, la jornada va tancar amb el top10 de Cornella, que sent 10è va acabar amb +1.27 respecte a Esteve i amb 38.52, molt a prop dels seus actuals 35.02 en la disciplina d’eslàlom.


En acabar la cita, Esteve va declarar estar «molt content per la victòria d’avui. Hem fet una cursa FIS amb condicions de neu una mica toves. La primera mànega anava cinquè, una mica tímid i em faltava ritme, però de cara a la segona he aconseguit canviar algunes coses, hem aconseguit la victòria i estem molt contents». El primer lloc treu un pes de sobre a l’andorrà, «sobretot després de dies de maldecaps, amb les molèsties al maluc, i això em dona força per continuar aquesta temporada». L’equip torna a competir avui en un altre eslàlom a Val Palot. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT