PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cursa d’iguals

L’FC Andorra rep l’Albacete a l’Estadi Nacional amb ganes de refer-se i amb la incògnita de la climatologia

Per David Sansaloni

Almpanis lluita una pilota en el partit d’anada contra l’Albacete (1-1) al Carlos Belmonte.
Almpanis lluita una pilota en el partit d’anada contra l’Albacete (1-1) al Carlos Belmonte. | @FCANDORRA

L’FC Andorra tancarà la jornada 24 de LaLiga SmartBank avui, quan es veurà les cares amb l’Albacete, a l’Estadi Nacional a partir de les 21.00 hores. Els tricolor no acaben de trobar la fórmula per estirar una bona dinàmica de resultats, i és que després de vèncer l’Oviedo de manera contundent per 3-1 a casa, els d’Eder Sarabia van caure una setmana després amb el Burgos, a El Plantío, per 2-1 després d’haver aconseguit l’avantatge inicial.


En aquesta ocasió, al davant tindran l’Albacete dirigit per Rubén Albés a la banqueta. Ambdós equips han anat de bracet, ascendint la temporada passada des de la Primera RFEF i ocupant posicions similars a la taula gairebé des del començament del campionat. Avui dia, els manxecs han pogut treure cert avantatge, col·locant-se setens a la classificació amb 36 punts, amb nou victòries, nou empats i cinc derrotes, a més de tenir 29 gols a favor i 26 en contra. D’altra banda, els tricolor són 10è, amb 32 punts, amb nou victòries, cinc empats i nou derrotes, 26 gols a favor i 20 en contra.


Una victòria local al Nacional donaria ales als de Sarabia que, a banda d’acostar-se a l’Albacete a la taula, també veurien més a prop una zona més tranqui-la: la de play-off. El matx, segons les previsions, tindrà un protagonista principal, i és que el fred està causant incertesa a 640 quilòmetres del Principat. «Les temperatures que donen per al dilluns són extremadament fredes, i això pot condicionar el partit», va declarar Albés, mentre afegia que «serem positius, pensarem què es jugarà i que el camp estarà espectacular. Sortirà el sol i farà 27 graus».


Sobre aquest tema va parlar ahir també Sarabia, que va declarar que «no ens preocupa el camp. Farà fred, que és normal, ja que estem a Andorra i és hivern». Això sí, «no és el millor horari per a jugar i són coses que es podrien tenir en compte», va reconèixer el tècnic basc. 


Pel que fa a l’Albacete, Sarabia va explicar que és un equip «que té qualitat, tant en l’àmbit defensiu com ofensiu, amb encert, i esperem un partit en el qual puguem dominar una mica mesla pilota». A més, «és un equip que pressiona bé, agressiu, que guanya duels, lluita per les segones jugades, i tenim moltes ganes de jugar contra ells».

 

 

Empat a l’anada

 

L’estadi Carlos Belmonte va presenciar la primera trobada entre Albacete i FC Andorra. El duel va acabar en empat (1-1) en una nit en la qual la climatologia també va ser protagonista. El tremend xàfec que va caure instants abans del partit va deixar el terreny de joc molt ràpid i traïdorenc, i el primer a pagar-ho van ser els tricolor. Carlos Martínez va ser expulsat en el minut 27, i Maikel Mesa va posar l’1-0 per als locals. Tot i això, l’FC Andorra va reaccionar de manera extraordinària i Bakis va empatar el partit des dels 11 metres, tal com havia fet Mesa minuts abans.


Així doncs, els andorrans van poder endur-se el duel, i és que el mateix Bakis va tenir una ocasió claríssima en l’últim minut que no va trobar la xarxa. El punt aconseguit al Carlos Belmonte va tenir gust de glòria, i ara serà el Nacional qui decideixi si s’acaba decantant la balança per a algun dels dos equips. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT