PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Bartumeu i Olm tanquen una bona actuació a la Comapedrosa Andorra 2023

La ISMF i Pal Arinsal treballen perquè la cursa sigui seu permanent de la Copa del Món tres anys més

Per El Periòdic

Un instant d’una de les curses d’ahir.
Un instant d’una de les curses d’ahir. | Pal Arinsal

La 12a edició de la Copa del Món ISMF a Andorra, la 4a sota el nom Comapedrosa Andorra, ha tancat amb un balanç satisfactori després d’haver pogut dur a terme totes les proves amb total seguretat en condicions d’alta muntanya molt dures, tant pel que fa a les curses del dissabte com les del diumenge.


Pel que fa als resultats, els dos atletes de l’equip nacional de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) que van prendre part de la sortida sènior masculina en categoria Copa del Món, van donar el seu màxim. Adrià Bartumeu va ser el primer andorrà a travessar la línia de meta amb un temps final de 13.40, a +2.05 del primer classificat, mentre que Oriol Olm, en la seva primera experiència en categoria sènior, en modalitat Vertical, va arribar tres segons més tard que Bartumeu, (13.43), travessant la línia de meta en 48a posició.


En la categoria sènior femenina, Claudia Tremps va repetir victòria amb un temps final de 15.41, mentre que en homes Gabin Ageron va fer doblet en aquesta categoria Open dins la Comapedrosa Andorra, fent la Vertical Race en un temps final de 13.39.


El balanç de la competició va ser ben positiu per als organitzadors. «Els voluntaris han fet una tasca encomiable i tenim la sort que són persones coneixedores de la muntanya», va dir la cònsol menor de la Massana, Eva Sansa. Per la seva part, el general manager de la ISMF, Roberto Cavallo, va explicar que «és molt important el fet de tenir competicions com la Comapedrosa Andorra, en vista als Jocs Olímpics del 2026», mentre que el director tècnic de la FAM, Carlo Ferrari, va voler agrair «a tots els implicats en la celebració de la Copa del Món. Estem molt satisfets amb el resultat». Finalment, el director general de Pal Arinsal, Josep Marticella, va recalcar que «aquest escenari superava el més complex que ens havíem plantejat. Hem treballat molt i hem sabut adaptar-nos». El vincle entre Andorra i la Copa del Món d’Esquí de muntanya podria allargar-se tres anys més. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT