PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Encamp recupera l’escudellada de Sant Antoni en format habitual

L’organització reparteix més de 2.000 racions i també celebra els Encants

Per El Periòdic

La preparació de l’escudella de Sant Antoni d’Encmap.
La preparació de l’escudella de Sant Antoni d’Encmap. | ANA / M. P.

La parròquia d’Encamp ha recuperat aquest any la celebració de l’escudella de Sant Antoni després d’haver-ho fet en format StopLab durant les darreres edicions a conseqüència de la pandèmia. Enguany, l’esdeveniment ha retornat a la plaça de Sant Miquel, on al llarg de la jornada es van repartir més de 2.000 racions entre els centenars de persones que es van acumular en una llarga cua. A més, com és tradició també van tenir lloc els Encants, donant pas, d’aquesta manera, a la subhasta d’aliments típics i de proximitat com ara bringuera, peus de porc, llonganisses i coques dolces.

L’organització de l’escudella ja va començar dissabte a la tarda amb la preparació de tots els ingredients. Concretament, es van utilitzar fins a 750 litres de brou, els quals es van completar amb una vintena de gallines; 60 quilos de mandonguilles; 40 quilos de jarret; 30 quilos de cansalada; uns altres 50 quilos de botifarra negra i blanca; 50 quilos de bringuera; 12 cols; 25 quilos de pastanaga; 20 quilos de porros i 20 d’api; 30 de ceba; 50 de morro i orella, i 40 quilos de patata. Per la seva banda, els escudellaires van començar a fer bullir les olles a les tres de la matinada.

La cònsol major encampadana, Laura Mas, va valorar molt positivament la jornada i va assegurar que des del comú «estem molt contents de reprendre de nou aquesta escudella a la plaça de Sant Miquel». Així, també es va mostrar satisfeta de la gran quantitat de persones que es van aplegar per recollir la seva ració. A més, va recordar que tots els beneficis que s’han aconseguit amb els Encants aniran adreçats a Càritas d’Encamp, per la qual cosa, els diners també contribuiran a donar suport a les persones menys afavorides de la parròquia.

En un altre ordre de coses, i preguntada sobre la possibilitat de repetir candidatura per a les pròximes eleccions comunals, la cònsol major va declarar que «encara no em toca decidir-ho» perquè «és massa d’hora». «Hi ha unes eleccions que van abans [les generals] i encara no em vull posar aquesta pressió. Tinc temps i m’ho agafaré amb més calma», va afegir, segons va informar l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT