Baixar al fang

El MoraBanc lluita, pateix i guanya davant el Guuk Gipuzkoa mantenint la imbatibilitat al Poliesportiu

Per David Sansaloni

Dee intenta la cistella en una jugada del partit d’ahir, davant el Gipuzkoa al Poliesportiu. | Dani Catalán - BCA

Patiment i nervis fins al final. Aquest context és el que es va viure ahir en la victòria del MoraBanc davant el Guuk Gipuzkoa per 72-67 al Poliesportiu, que manté els andorrans invictes a casa, davant l’afició.

El partit va començar amb els tricolor a remolc i amb un Gipuzkoa molt més encertat en els tirs de camp. Ràpidament, els visitants van establir el 9-15 en el marcador després d’uns primers minuts frenètics, amb quatre triples consecutius i un Carlson especialment inspirat. La poca rotació a la banqueta de Lorenzo Encinas no va ser un impediment per treure-li els colors als andorrans, que van veure com el tir exterior continuava sense entrar amb un 1/5. Carregat de faltes, el MoraBanc va patir, i de quina manera, els tirs lliures, deixant un resultat de 15-25 al primer quart.

El domini visitant va continuar en els segons 10 minuts, i Natxo Lezkano no va trobar la tecla, o en aquest cas el jugador, que es carregués l’equip a l’esquena i fos capaç de canviar la dinàmica establerta pel Gipuzkoa. No obstant això, i en veure que no es podia sumar des de més enllà de la línia dels 6,75 metres, els del Principat van optar per millorar i pujar la intensitat defensiva fins a posar el 20-29 al lluminós. Els bascos van baixar el percentatge d’efectivitat en el tir, però els de Lezkano no van saber aprofitar-ho, donant inclús més segones opcions i facilitats als seus rivals perquè poguessin tornar a marxar, marcant una màxima de +12. Els últims minuts, això sí, van salvar el MoraBanc. Amb una millor mobilitat de la pilota els tricolor van anar retallant distàncies, i un 3+1 d’Schreiner va posar el 35-38 al descans.

Ja en la represa, el tercer quart va esdevenir la tornada dels de Lezkano a la pista, i també pel que fa al marcador, consolidant la remuntada amb el 40-38. Gipuzkoa va intentar consolidar-se, manant novament, però l’encert de Rafa Luz i la potència de Maric van acabar posant el 53-50 amb tot per decidir al Poliesportiu quan faltaven 10 minuts per disputar-se.

Jaworski va mantenir amb vida els seus, fent molt mal des del triple (61-58), i la paciència va anar disminuint a mesura que passaven els minuts. Finalment, i amb nervis i patiment fins al final, els andorrans van saber tancar el matx (72-67) continuant invictes a casa amb un 8/8.

El destacat: Marin Maric

• Presència: El pivot va ser un complet maldecap per a la defensa del Gipuzkoa, aprofitant la seva envergadura per traçar jugades en pocs metres i finalitzar de manera segura a prop de la cistella.

• Lluita: Maric va presentar lluita durant els 40 minuts, tant en atac com en defensa. La seva presència ofensiva va ser clau, amb 15 punts, però en l’àmbit defensiu es va mostrar imperial.

• Tirs lliures: El tricolor va llançar fins a 10 tirs lliures, convertint-ne nou d’aquests, amb un percentatge d’encert que va fregar el 100% i que va donar seguretat als seus en moments clau del duel.