PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Més sensació de fred i reducció de la visibilitat pel vent i la neu

El Servei Meteorològic Nacional continua amb el nivell 3 de risc d’allaus

Per Albert Belis

La carretera de Ransol, a Canillo, tallada per risc d’allaus.
La carretera de Ransol, a Canillo, tallada per risc d’allaus. | COEX

Tot i que ahir el vent va amainar, a partir d’avui tornarà a incrementar-se i demà es podrien superar les intensitats de la nit de dijous a divendres. Així doncs, el vent acompanyarà la nevada, intensificant la sensació de fred i reduirà la visibilitat durant el cap de setmana, segons va vaticinar ahir el Servei Meteorològic Nacional (SMN).

Al mateix temps, durant el dia d’avui continuarà vigent el nivell 3 de perill d’allaus, amb el problema de neu i ventada com a dominants. Segons el servei, la nevada i el vent poden crear noves plaques de vent que mantinguin aquest perill.

De fet, segons va informar el COEX (Conservació i Explotació de carreteres), la matinada de dijous a divendres va baixar l’allau del Castellar, envaint un tram de carretera. Per aquest motiu, davant les previsions de neu i vent, aquest dimecres es va procedir a posar unes barreres per precaució. Gràcies a això, la baixada de l’allau no va tenir cap afectació.

Així les coses, després de la nevada d’aquest dijous a la tarda i aquesta passada nit el vent va ser ahir el gran protagonista, segons va informar l’ANA. De fet, la nevada va deixar fins a 26 centímetres de neu nova a Sorteny i el vent va registrar ràfegues de fins a 141 quilòmetres per hora als cims com les Fonts d’Arinsal i la Tossa d’Espiolets o 77 quilòmetres per hora al roc de Sant Pere.

I precisament aquest vent va fer que en alguns punts, com la Solana, els gruixos de neu acumulats aquest dijous passat fossin de zero centímetres. Així, per contra, en espais arrecerats del vent, com és el cas de Fontverd (vall del Madriu), s’arribava a 25 centímetres, segons les dades del Servei Meteorològic difoses a través de les xarxes. Per contra, aquest dimecres passat, sense que el vent tingués tant d’impacte, els gruixos registrats a la Solana van ser de 18 centímetres i de vuit a Fontverd.

PUBLICITAT
PUBLICITAT