PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Conveni per ajudar a reequilibrar les relacions francoandorranes

Signat a Tolosa per l’Agreda i Federec Occitània

Per El Periòdic

L’encaixada de mans.
L’encaixada de mans. | CEa

Els presidents de l’Associació de Gestors de Residus d’Andorra (Agreda), Francesc Zamora, i el de la Federació d’Empreses de Reciclatge d’Occitània (Federec Occitània), Paul Lassallette, van signar ahir a Tolosa un conveni de col·laboració entre les dues organitzacions amb voluntat d’augmentar els intercanvis econòmics entre les empreses de gestió de residus franceses i andorranes.

Aquesta relació de col·laboració s’inscriu en la línia estratègica de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) –l’Agreda en forma part– de reequilibrar les relacions econòmiques i comercials francoandorranes, a les quals l’Agreda vol contribuir-hi des del sector de la gestió dels residus. Precisament, la setmana passada, la CEA va signar un conveni de col·laboració amb MEDEF Occitanie similar a l’acord firmat ahir.

La trobada, que va comptar també amb la participació del director de la CEA, Iago Andreu-Sotelo, va servir per consolidar les possibilitats de col·laboració entre les empreses andorranes i franceses del sector, així com per avançar en la transició des de models d’economia lineal cap a la circular.

Zamora i Lassallette van valorar positivament l’acord de cooperació i confien que sigui un primer pas per establir relacions de proximitat i sinergies entre els gestors de residus a banda i banda de la frontera.

Agreda aplega les 12 empreses de reciclatge d’Andorra. Actualment, desenvolupen el 80% de l’activitat amb Espanya i el 20% amb França. Per les seves múltiples similituds (activitat, proximitat geogràfica, etc.), vol apropar-se a Federec Occitània per crear sinergies i desenvolupar aliances econòmiques entre les seves empreses.

Des de Federec es veu Andorra com un indret ideal per implementar programes d’economia circular en la gestió de residus, l’energia, el turisme i el comerç; i crear un hub que aglutini empreses, sectors i formació. I des de l’Agreda, la relació de cooperació amb Federec representa una oportunitat per tenir accés a l’experiència, la tecnologia i les bones pràctiques.

PUBLICITAT
PUBLICITAT