Andorra acaba en segon lloc en la classificació per països del Borrufa

La delegació tricolor dona per finalitzada la competició i deixa a casa un total de sis medalles i 12 podis

Etna Pou al segon caixò del podi, ahir.
Etna Pou al segon caixò del podi, ahir. | Trofeu Borrufa

La 31a edició del Trofeu Borrufa ha posat punt final amb l’entrega dels darrers premis i la cerimònia de clausura, que es va celebrar ahir a la Plaça Major d’Ordino. L’equip Andorra 1 ha finalitzat en la segona posició de la classificació general per països amb un total de 194 punts, mentre que l’equip Espanya 1 ha estat el vencedor de l’edició d’enguany amb un total de 213 punts. Gran Bretanya completa el podi de la classificació amb 94 punts. Així, amb la plata assolida ahir per Etna Pou i el podi aconseguit per Llorenç Babi, els esquiadors andorrans han tancat la competició amb un total de sis medalles i 12 podis.

El Trofeu Borrufa 2023 ha clos amb un balanç molt positiu per part de l’organització, tal com va destacar el director de Màrqueting de Grandvalira Resorts, David Ledesma, que va posar en relleu «els grans esforços que ha fet l’organització per poder dur a terme la competició amb les màximes garanties» i que van permetre que s’hagi «pogut tirar endavant pràcticament tot el programa esportiu que teníem previst, malgrat haver tingut algunes condicions complicades a nivell de meteorologia». A més, Ledesma va lloar el bon paper de la delegació andorrana, «que novament ha demostrat tenir un molt bon nivell en competicions internacionals», i va subratllar que «és important que haguem pogut tornar a celebrar tota la part festiva que caracteritza el Trofeu Borrufa, amb les cerimònies d’inauguració i cloenda, ja que són moments que els esquiadors acaben recordant molt».

D’altra banda, les nevades i el fort vent que hi va haver ahir al matí a Ordino Arcalís van obligar a cancel·lar la prova d’eslàlom U16 que hi havia prevista. Tot i això, els grans esforços dels equips de terreny i de l’organització van permetre dur a terme una mànega del gegant U14 que hi havia previst a la pista Les Canals. En aquest sentit, Etna Pou es va fer amb la medalla de plata del gegant amb un registre que la va situar a només 32 centèsimes de la vencedora, la neozelandesa Charlotte Gorman, amb 56 segons i 97 centèsimes. En tercera posició va acabar la corredora de l’equip d’Espanya Ainara Torres, mentre que l’andorrana Zoe Carretero va ser sisena, a només tres centèsimes d’aconseguir el podi.

En la categoria masculina, Andorra va sumar un altre podi amb la cinquena posició de Llorenç Babi. La prova la va guanyar Anur Mehic, de Bòsnia i Hercegovina, seguit del polonès Frandiscek Wieclawski i de l’espanyol Cayetano Escudero.