PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La capital acull un miler d’empreses noves des del 2016

L’any passat es van obrir 348 nous negocis i gairebé no hi ha locals buits

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu del carrer Callaueta, aquest estiu.
Imatge d’arxiu del carrer Callaueta, aquest estiu. | Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara

Els cònsols d’Andorra la Vella, Conxita Marsol i David Astrié, creuen que l’impuls que s’ha donat a la parròquia durant els vuit anys de mandat han fet que s’hagi generat «una confiança» que ha suposat la creació de nous negocis. Així, ahir van concretar que des del 2016 s’han creat «unes 1.100 empreses de més» (un 40%), ja que llavors hi havia uns 3.000 negocis i ara la xifra se situa en 4.292. De fet, tal com va concretar Astrié, al llarg de l’any passat es van crear 348 nous negocis, ja que hi va haver 666 altes i 318 baixes. Consideren que la «transformació urbanística» que s’ha fet a Andorra la Vella ha impulsat aquesta generació i posen com a exemple zones com Príncep Benlloch, on ara mateix «no hi ha ni un negoci buit», tal com va subratllar el cònsol menor.

Pel que fa a l’orientació d’aquestes empreses, els dos cònsols van assenyalar que es «nota molta obertura» en pisos d’assessories, negocis d’informàtica o màrqueting i comunicació i van afegir que no es registra «molta rotació». A més, van defensar que la reforma urbanística ha servit per transformar certes zones com el carrer Callaueta que ha vist com molts locals s’han «reconvertit» i s’han orientat més cap a la restauració. Així mateix, Astrié va destacar que s’ha donat un «canvi d’hàbits» i la gent s’hi passeja més que no pas abans, aprofitant també les terrasses que s’han obert en aquesta via. Pel que fa a la connexió d’aquesta zona de Prada Ramon amb l’avinguda Meritxell, el cònsol menor va detallar que els passatges Europa i Aigüeta estan a l’espera de les obres de l’Escale i va recordar que un cop aquest centre comercial estigui remodelat també patirà canvis el passatge Biscariet.

Des del punt de vista comercial, Astrié també va destacar que l’estudi que va fer la Cambra de Comerç sobre Santa Coloma ha identificat que la dinamització pot estar lligada a desenvolupar el món del motor i que ara s’està treballant per «aprofundir en les sinergies» que es poden crear.

En el marc de l’esmorzar de balanç que els cònsols d’Andorra la Vella van oferir als mitjans de comunicació també es va acordar que la coberta dels Pouets s’aprofitarà per posar plaques fotovoltaiques que explotarà el comú. L’energia que es produeixi s’injectarà a la xarxa general i FEDA compensarà el comú per aquesta injecció. Ara es traurà el concurs per veure com es pot materialitzar aquest projecte.

 

Futur polític

Qüestionats sobre el futur polític, Marsol va reiterar que ella vol acabar el mandat i que no anirà a una llista si no és per ocupar un lloc destacat i va defensar, novament, la vàlua d’Astrié per rellevar-la com a cònsol major, si bé va incidir en el fet que qui hagi de ser el candidat ha de ser una qüestió que decideixi el partit. En el mateix sentit es va manifestar el cònsol menor que va apuntar que «dir sí o no seria agosarat» i va recordar que encara queden «molts dies» per veure qui liderarà la llista demòcrata. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT