PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’escola andorrana crida a les donacions de sang

La campanya tindrà lloc durant l’1, 2 i 3 de febrer al Centre de Congressos

Per Cel Márquez Bernat

Joan Saurí, Mayte Casals i alumnes de l’Escola Andorrana
Joan Saurí, Mayte Casals i alumnes de l’Escola Andorrana | SFGA/JAViladot

Els alumnes de primer cicle de segona ensenyança de les tres escoles andorranes deSanta Coloma, Encamp i Ordino organitzaran juntament amb la Creu Roja l’1, 2 i 3 de febrer la cinquena campanya de donació de sang. Durant cada dia es podrà donar sang d’11.00 hores a 14.00 hores i de 16.00 hores a 20.00 hores al Centre de Congressos d’Andorra demanant cita prèvia.


L’any passat es van registrar 374 donacions, una xifra molt superior a la del primer any que se situava en 192. El repte d’enguany és arribar als 400 donants, segons van explicar des de la Creu Roja, Joan Saurí: «Des de la covid han baixat les donacions de sang, ara i a l’estiu se’n dona menys i contràriament és quan se’n necessita més». Per ser més específics, es necessiten 260.000 bosses de sang de les quals la Creu Roja n’aporta 1.500.
Durant la campanya hi participaran un total de 350 alumnes. Cada escola té assignat un dia i s’organitzaran per assumir diverses tasques, com ara la benvinguda als donants, repartir díptics i animar els ciutadans a donar sang, ajudar-los a omplir el qüestionari per fer la donació, gestionar l’espai per al refrigeri, recollir dades estadístiques o fer fotografies. La directora de l’escola andorrana, Mayte Casals, va destacar que, a més de l’aprenentatge que suposa per als alumnes, la implicació en l’organització els ajuda a descobrir el voluntariat i «conscienciar la societat sobre la donació de sang».


Les condicions per ser donant és ser major de 18 anys i menor de 70, pesar més de 50 quilos, tenir una bona salut, no estar embarassada i entre donacions han de passar dos mesos com a mínim. Els homes poden donar quatre cops a l’any i les dones tres. Es recomana haver menjat i estar ben hidratat abans de fer la donació.
La campanya es fa en col·laboració amb la Creu Roja Andorrana, el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària, el Banc de Sang i Teixits de Catalunya, el Comú d’Andorra la Vella i el Centre Comercial Andorrà.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT