PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Andorra, amb el ministre Torres al capdavant, participa a Fitur

Fins a 16 empreses del país presenten la seva oferta i novetats

Per El Periòdic

El ministre de Turisme, Jordi Torres, amb la seva homòloga espanyola, Reyes Maroto.
El ministre de Turisme, Jordi Torres, amb la seva homòloga espanyola, Reyes Maroto. | Govern d\'Andorra

El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, participa aquesta setmana en la 43a edició de la Fira Internacional de Turisme Fitur 2023, que se celebra anualment a Madrid. L’esdeveniment, que s’allarga fins al 22 de gener, busca recuperar les xifres d’assistència i exposició anteriors a la pandèmia i així consolidar la forta recuperació del sector turístic a nivell mundial.
La participació andorrana l’encapçalen el ministre Torres, l’ambaixador d’Andorra a Espanya, Vicenç Mateu, i el director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku. Andorra és present a Fitur amb 16 empreses expositores que donaran a conèixer la seva oferta i novetats. Entre elles hi figura per primer cop Unnic Andorra que durà a terme una presentació promocional al mateix estand d’Andorra.

Així, el ministre ja va participar dimarts a la recepció prèvia oferta per la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme d’Espanya, Reyes Maroto, i el secretari general de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), Zurab Pololikashvili. Ahir al matí va ser rebut, juntament amb la resta de ministres presents, pels reis d’Espanya, que han inaugurat la fira.

Durant aquest dimecres, Torres s’ha trobat amb els secretaris d’Estat de Turisme d’Espanya i Portugal, Anna Murillo i Nuno Fazenda de Almeida, amb qui va poder dialogar sobre les propostes turístiques que presentaran els tres estats. El ministre també va saludar el president de l’Agència Estatal de turisme d’Azerbaidjan, Fuad Naghiyev, i es va reunir amb alguns dels principals turoperadors espanyols per avaluar les perspectives futures del mercat emissor espanyol.

Aquesta edició de Fitur reuneix en total més de 8.500 empreses i destinacions de 131 països encapçalades per Guatemala, que aquest any participa com a País Soci. Quant a l’estimació de visitants, s’espera superar els 120.000 professionals i més de 80.000 visitants de públic general durant el cap de setmana que dura la fira.

Durant la inauguració de l’esdeveniment, el president d’Iberia i del Comitè Organitzador de Fitur, Javier Sánchez Prieto i el president del Comitè Executiu d’Ifema Madrid, José Vicente de los Mozos, van ressaltar que es recuperen els paràmetres d’abans de la covid-19 i van posar en relleu que es tracta de «l’única fira que ha celebrat totes les seves edicions de manera interrompuda». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT