PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Gran Premi Musical Lauredià acull 30 músics d’arreu del món

Les audicions duraran més d’una hora i hi haurà repertori lliure

Per El Periòdic

El director artístic del Gran Premi Musical Lauredià, Federico Gianello, a la sala on es durà a terme el concurs.
El director artístic del Gran Premi Musical Lauredià, Federico Gianello, a la sala on es durà a terme el concurs. | Ana/M. R

Un total de 30 músics provinents de països com la Xina, Ucraïna o Rússia participaran a partir d’aquest dijous a la segona edició del Gran Premi Musical Lauredià després d’haver superat una primera fase eliminatòria que es va celebrar a Verona, Itàlia. Enguany, a causa dels danys que va patir el Centre de Congressos Lauredià per l’incendi del passat novembre, l’esdeveniment tindrà lloc com a mesura alternativa a la sala de plens del comú, on ja s’hi ha disposat un piano de cua per a l’ocasió.


El concurs, que va néixer amb la voluntat de posicionar Sant Julià de Lòria dins el mapa europeu, tal com va recordar el cònsol major de la parròquia, Josep Majoral, comptarà amb la direcció artística de Federico Gianello i d’un jurat format per professionals reconeguts dins el món de la música com Adrian Pinzaru, Tu Dejing, Giuliano Cavaliere, el violinista Gerard Claret i l’acordionista Javier López Jaso.


Els músics, que aquest any duran a terme audicions de més d’una hora i gaudiran de la possibilitat d’interpretar repertori lliure, actuaran dues vegades: una primera prova semifinal prevista per aquest dijous, i una segona prova convocada pel divendres. Finalment, el dissabte tindrà lloc la final. «Enguany les actuacions estan obertes al públic i tothom hi està convidat», va destacar el director artístic del concurs, Federico Gianello, que va assenyalar que «la qualitat dels participants està garantida». Amb relació a aquest tema, Gianello va voler incidir en el fet d’haver pres la decisió d’apostar per un repertori lliure. «D’aquesta manera veiem la competència i la professionalitat dels músics. El concurs va més enllà de mostrar un estil acadèmic», va ressaltar.


El concurs, que té contacte directe amb més de 200 institucions musicals d’arreu del món, compta enguany amb la col·laboració de l’Humanium International University. Per aquest motiu, a les 11.00 hores del dissabte tindrà lloc una conferència especial a càrrec del rector Enrique Sanz Burguete.


Pel que fa als premis, el primer classificat guanyarà 3.000 euros, el segon 2.000 i el tercer 1.000. Tot i això, si els membres del jurat ho consideren oportú, podran optar per fer entrega d’un únic premi ex-aequo de 5.000 euros. «La importància no recau només en els premis. El guanyador tindrà la possibilitat de tocar a festivals tan importants com el Chamber Music Festival o el Festival de Música de Cambra de Màntua» va destacar Gianello.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT