PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Metalls des de l’inici

Els esquiadors i esquiadores andorrans enceten el 31è Trofeu Borrufa amb tres medalles i quatre podis

Per David Sansaloni

Ainhoa Piccino, Max Black, Etna Pou i Zoe Carretero aconsegueixen els primers grans resultats per a la delegació andorrana.
Ainhoa Piccino, Max Black, Etna Pou i Zoe Carretero aconsegueixen els primers grans resultats per a la delegació andorrana. | Trofeu Borrufa

Les pistes de la Portella del Mig i les Canals d’Ordino Arcalís van acollir ahir les primeres proves de la 31a edició del Trofeu Borrufa, amb marcada presència tricolor en cada baixada. L’eslàlom sub-16 i el gegant sub-14, tant masculí com femení van obrir una competició en la qual els esquiadors i esquiadores andorrans es van fer amb tres medalles i un total de quatre podis en aquesta jornada inaugural.


El debut dels primers candidats al triomf, dels 200 corredors de 25 països diferents que es donen cita al Principat, es va desenvolupar amb normalitat sota les nevades que va haver-hi al llarg del dia a l’estació, i dels quals van destacar tres esquiadors de la base de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE). Ainhoa Piccino va aconseguir la primera plata per a la delegació del país. Va ser en l’eslàlom sub-16 disputat a la Portella del Mig, on l’esquiadora va obtenir un registre d’1’.09.90, només 45 centèsimes per darrere de la vencedora, l’holandesa Maren Anouk. El tercer lloc va ser per a l’espanyola Valeria Alvarez. A més, Júlia Rodríguez va assolir una setena plaça per a l’equip del Principat.


En la categoria masculina eslàlom sub-16, el romanès Zsolt Paszka va ser el guanyador amb un temps d’1’.05.18, seguit de l’espanyol Luken Garitano i el britànic George Brown. L’andorrà millor classificat va ser Jan Torres, que va finalitzar en el vuitè lloc.


D’altra banda, els joves tricolor van completar una bona participació en la prova de gegant sub-14 disputada a les Canals. En categoria femenina, Etna Pou es va fer amb el bronze, per darrere de la neozelandesa Charlotte Gorman, que va aconseguir l’or, i l’espanyola Mailen Roos. Per la seva part, Zoe Carretero també va pujar al podi amb una quarta posició, mentre que Marta Torres es va quedar a les portes del calaix amb la sisena plaça. Finalment, en categoria masculina, Max Black va assolir una altra medalla de bronze per a Andorra, just per darrere d’Anur Mehic, de Bòsnia i Hercegovina, que es va penjar la plata, i del polonès Franciszek Wieclawski, que va acabar com a vencedor.

 

 

Desfilada dels països

 

Un cop finalitzades totes les proves de la primera jornada, els equips es van reunir a la plaça Major d’Ordino per formar part de la cerimònia inaugural de la 31a edició de la competició que va tornar a realitzar-se després de superar els hàndicaps de la covid-19, i en la qual els esportistes van participar realitzant una gran desfilada amb els seus equips. També van assistir a l’acte el cònsol major del Comú d’Ordino, Josep Àngel Mortés, i la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, que van voler destacar la importància de la competició, tant per a la parròquia com per al país en general, i van lloar el talent dels joves competidors.


Feia dos anys que aquest acte no es podia fer a causa de les restriccions per la pandèmia, i la notícia de la seva celebració aquest any va ser molt ben rebuda per tots els països. Tot seguit, i per tancar el dia, es va procedir a l’entrega dels premis d’aquesta jornada inaugural. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT