PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra comptarà amb cinc competidors als EYOF de Venècia

Àlvar Calvo, Eric Ebri, Pirmin Estruga, Henry O’Meara i Max Palmitjavila són els escollits

Per David Sansaloni

Els protagonistes de la presetació d’ahir.
Els protagonistes de la presetació d’ahir. | EL PERIÒDIC

El Comitè Olímpic Andorrà (COA) va presentar ahir l’equipació oficial que lluirà la delegació tricolor en el pròxim Festival Olímpic de la Joventut Europea (EYOF en anglès) que tindrà lloc del 21 al 28 de gener a Friuli-Venècia Julia (Itàlia). Tanmateix, una vegada presentada la indumentària, el president del COA, Jaume Martí, acompanyat del cap de missió, Jordi Orteu, i el sotsdirector general de Banca País d’Andbank, Josep Maria Cabanes, van desvelar el nom dels cinc competidors que defensaran el país a la cita.


L’esquí alpí comptarà amb Àlvar Calvo, Eric Ebri, Pirmin Estruga com a joves competidors. Tots tres prendran part en les disciplines de supergegant, gegant i eslàlom, tot i que segons va explicar el director tècnic de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), Roger Vidosa, «la meteorologia podria fer que no es disputés el supergegant». Així i tot, la FAE va haver de fer una tria «per escollir els tres representats a causa del gran nombre d’atletes que podien formar-hi part», va dir Vidosa. D’altra banda, Henry O’Meara serà el representant en freestyle, i Max Plamitjavila completarà la delegació en curses de muntanya. Els EYOF tindran fins a set seus, fet que ha dificultat la programació d’estada i la logística per als andorrans, en trobar-se cada disciplina en un lloc geogràfic. 

La competició per a l’alpí serà el 23 amb el supergegant, el 25 el gegant i el 27 l’eslàlom, amb Ebri, Calvo i Estruga. Pel que fa a O’Meara, competirà en freestyle el 26 de gener en la modalitat d’slopestyle. Finalment, Palmitjavila tindrà l'esprint el dia 24 i la cursa individual el dia 27.

PUBLICITAT
PUBLICITAT