El play-off s’allunya

L’FC Andorra es veu molt superat en la segona part i el Burgos aconsegueix donar la volta al marcador

Per Pol Forcada Quevedo

Un instant del partit.
Un instant del partit. | @FCANDORRA

Tot i manar al descans, l’FC Andorra va perdre 2-1 contra el Burgos CF després de veure’s molt superat durant tota la segona part. Així doncs, els tricolors deixen escapar l’oportunitat de tornar a llocs de play-off, i es mantenen en desena posició a tres punts del sisè classificat.

L’FC Andorra es va enfrontar ahir al segon equip que més rematades rep, un fet que des de la primera jugada del partit ja va quedar clar. En aquesta, Moha va fer un xut creuat des del lateral de l’àrea que per molt poc Bakis no va arribar a rematar amb el tacó. Seguia la pressió tricolor i, al minut dos de partit, Almpanis va realitzar un potent xut al primer pal que el porter rival, José Antonio Caro, va enviar a córner.

A l’equador de la primera meitat, cap dels dos equips manava al partit, amb una possessió molt repartida i sense ocasions clares. No va ser fins al minut 22 que els locals van tenir la seva primera oportunitat, amb una rematada des de la frontal que va acabar per sobre la porteria de Lizoain. Al cap de pocs minuts, una falta de comunicació entre el mateix porter i Alende quasi provoca el primer gol del partit. Per sort, el tir dels locals no va agafar força i va anar directe a les mans del porter de l’FC Andorra.

El primer moviment al marcador va arribar de la mà d’Almpanis, que després de fer un retall al lateral de l’àrea va rebre una passada en profunditat de Moha i, sense posar-se nerviós, va aixecar la pilota per sobre el porter local. Era el minut 38 i els de Sarabia s’avançaven al marcador.

Ja a la represa, els del Principat van continuar pressionant tot i la llarga possessió del Burgos. Així, en un contraatac, Almpanis va atraure jugadors i va cedir l’esfèric a Valera. El xut, però, el va desviar Caro salvant el segon gol dels visitants.

A partir de llavors, els locals van fer un pas més enllà i, poc després, va arribar l’empat. Era el minut 53 i a continuació d’una sèrie de refusos de la defensa de l’FC Andorra, Elgezabal va fer un remat des de fora l’àrea. La pilota va tocar un jugador tricolor i va acabar entrant dins la porteria.

L’equip castellanolleonès que, ja dominant el partit i marcant el seu estil, va lluitar per intentar canviar el marcador. Així, en una jugada al minut 66, una centrada lateral va tocar la mà d’Alti. En un inici, l’àrbitre valencià Ais Reig no va assenyalar res, però des del VAR se’l va avisar i després de revisar-lo va acabar xiulant penal pels locals. La pena màxima la va transformar Curro, enviant l’esfèric a l’esquerra de la porteria i enganyant Lizoain.

Encara amb marge, els de Sarabia van intentar reaccionar, però ni un xut d’Héctor, directe a les mans de Cano, ni els canvis, van modificar el taulell. La part positiva va ser que Petxarroman, que no jugava des del 17 de setembre, va tornar a gaudir de minuts en substituir Alti al 82’.

Amb tot, l’FC Andorra va patir la primera derrota de l’any, i ara li tocarà centrar-se en el següent partit contra l’Albacete Balompié, dilluns vinent a l’Estadi Nacional.