PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cancel·lat l’esquí escolar d’avui per la previsió de neu

El temporal començarà amb acumulacions de fins a 15 cm als fons de vall

Per El Periòdic

Un dia d’esquí escolar a Arcalís.
Un dia d’esquí escolar a Arcalís. | Arxiu ANA

El Govern incrementa les mesures per disminuir l’afectació que pugui tenir a la xarxa viària el temporal de neu que es preveu que arribi aquest dilluns. Un temporal que afectarà a tot el Principat, especialment el sud del país.

Així, el protocol indica que, en cas d’avís taronja per aquestes circumstàncies, es cancel·li preventivament l’esquí escolar de la jornada, en aquest cas la d’avui. Caldrà esperar a l’evolució del temporal i les previsions per saber si l’activitat es manté per dimarts o també es veu cancel·lada. 

En aquest sentit, el Departament de Protecció Civil ha activat una prealerta per l’avís taronja per neu al sud del país i groc a la resta del territori. Les previsions apunten que l’episodi començarà aquest migdia, amb acumulacions de fins a 15 centímetres en 24 hores als fons de vall.

En relació amb això, es preveu que una pertorbació atlàntica deixi nevades generalitzades a totes les cotes a partir del matí. Al migdia s’intensificaran al sud: tot i estar immersos en una irrupció d’aire provinent del nord, l’avanç d’un petit front càlid de sud a nord provocarà una aportació d’humitat que farà intensificar les precipitacions i atraparà l’aire fred als fons de vall, per la qual cosa la cota de neu es mantindrà baixa.

Durant la tarda de demà i la resta de la setmana, les nevades poden continuar, però en aquest cas amb més fred i intensitat a la cara nord del Principat. A hores d’ara els departaments del Govern pertinents romanen atents a l’evolució de les previsions.

PUBLICITAT
PUBLICITAT