PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Set famílies completen el procés d’adopció el 2022

Cinc corresponen a acolliments del fill del cònjugue i dues a internacionals

Per El Periòdic

Una nena amb una mestra a l’escola.
Una nena amb una mestra a l’escola. | SFGA

El 2022 s’ha tancat amb un total de set adopcions d’infants realitzades, de les quals cinc corresponen a una adopció del fill del cònjuge i dues a adopcions internacionals. A més a més, durant l’any passat també hi ha hagut 16 famílies interessades en efectuar una adopció i, actualment, dues es troben en procés de valoració i no hi ha cap que es trobi a l’espera d’assignació d’un infant.

Segons es desprèn de les dades facilitades pel servei especialitzat d’adopcions del ministeri d’Afers Socials, en relació amb el seguiment postadoptiu, durant el 2022 s’ha fet un seguiment amb 46 famílies i 25 infants, adolescents i joves. Això representa, per tant, que s’han tractat un total de 71 expedients.

D’altra banda, i segons el tipus d’acolliment familiar dins del servei, en l’actualitat hi ha 31 infants i adolescents acollits, dels quals 27 es troben acollits per la seva família extensa, i quatre per una família d’acolliment aliena. Respecte dels infants acollits en família extensa, on els acollidors formen part de l’entorn familiar més proper de l’infant, cal destacar que 16 es troben sota la tutela del ministeri d’Afers Socials. Així mateix, els acolliments iniciats l’any 2022 han estat només d’un infant que ha estat acollit en família aliena i altres cinc infants i adolescents que han estat acollits per la seva família.

Actualment, la borsa de famílies d’acolliment està constituïda per sis famílies que han passat per un procés de formació i valoració i han obtingut una resolució d’adequació per part d’Afers Socials per poder acollir. Tot i que en l’actualitat es disposi de 29 infants i adolescents sota la tutela del ministeri, des del servei especialitzat d’acolliments familiars es recorda que «és important continuar ampliant el nombre de famílies d’acolliment per poder acollir els infants i adolescents que, per la seva situació o necessitats específiques, puguin gaudir de l’entorn d’atenció individualitzat, de seguretat, confiança i dedicació que proporciona aquest recurs de protecció».

PUBLICITAT
PUBLICITAT