PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un projecte aconsegueix augmentar un 122% la rendibilitat de l’economia

L’Andorra Deflationary Pool Fund té una estructura similar a la del Govern de Singapur

Per El Periòdic

Vista panoràmica d’Escaldes-Engordany.
Vista panoràmica d’Escaldes-Engordany. | El Periòdic

L’Andorra Deflationary Pool Fund aconsegueix en poc temps un augment del 122% de la rendibilitat de l’economia, segons assegura l’inversor, dissenyador i desenvolupador del projecte, Pablo Roche. 

En concret, es tracta d’una iniciativa que contempla la creació d’una nova eina sobirana focalitzada en les matèries primeres que s’utilitzaran en les pròximes dècades. «Andorra podria convertir-se en un dels països més rics del món per càpita. Només cal iniciar-ho», va assegurar Roche, que va estimar que aquesta eina tindria una rendibilitat del 4.375% en els pròxims cinc anys, i de fins al 92.081% en 15 anys. «A Àfrica un 70% de la gent no té electrodomèstics i a l’Índia un 30%; en pocs anys veurem un consum de matèries primeres mai vist. Parlem de més de mil milions de persones». 

Cal destacar que aquest jove expert és un estudiós de l’impacte que té la teoria econòmica anomenada Destrucció creativa en les principals economies del món i com els actius de valor han anat canviant la riquesa dels països. Així, el seu projecte ja ha rebut el vistiplau i futur accés al mercat pel major banc del món.

L’estructura dissenyada per a l’Andorra Deflationary Pool Fund és similar a la utilitzada pel Govern de Singapur i la seva societat d’inversió anomenada Temasek Holdings, LLC. Es tracta d’una societat de responsabilitat limitada i no un fons sobirà polititzat que únicament compra accions d’empreses públiques o matèries primeres amb ràpida liquiditat i paga impostos com qualsevol altra societat comercial. L’Andorra Deflationary Pool Fund tindria la seva pròpia junta i equip de gestió com qualsevol societat sota la Llei de societats i l’Impost de Societats d’Andorra. Pablo Roche, però, no participaria com a membre de la junta, i únicament obtindria una comissió de creació bianual de l’1,65% dels beneficis obtinguts. 

Finalment, l’expert defensa que el projecte seria una eina sobirana que diversificaria l’economia del país en actius amb gran liquiditat, no peribles, i no vinculats a cap context social, ja que amb el nou escenari macroeconòmic actual, és molt necessari la diversificació de les economies dels països amb noves eines.

PUBLICITAT
PUBLICITAT