PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Pas constata la reducció de queixes i incompliments dels locals

La taula d’oci nocturn va celebrar aquest dijous la reunió anual de seguiment

Per El Periòdic

Un moment de la reunió, aquest dijous.
Un moment de la reunió, aquest dijous. | Comú d\'Encamp

La taula transversal per a la millora de l’oci nocturn del Pas de la Casa, formada per representants del Comú d’Encamp, del ministeri de Turisme i Telecomunicacions, del ministeri de Presidència, del ministeri de Medi Ambient, del Cos de Policia, representants del sector de l’oci nocturn, el consell econòmic i social del Pas de la Casa i representants dels veïns, va celebrar aquest dijous la reunió anual de seguiment. En aquest sentit, la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, va agrair l’esforç a tots els agents econòmics i socials del Pas de la Casa i va destacar «la millora de la situació, gràcies, en part, als acords que entre tots hem tirat endavant, tot i que continuen havent-hi temes per seguir treballant».

Mas i el conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, van assenyalar les accions concretes dutes a terme pel comú encampadà durant el darrer any. En concret, van explicar la formació gratuïta adreçada als treballadors dels locals d’oci nocturn i la instal·lació de 12 càmeres de videovigilància per al control de l’incivisme a la via pública. Així mateix, van recordar les millores del servei de neteja, com la col·locació dels cendrers per evitar que el terra s’ompli de burilles, entre altres temes. Durant la seva exposició, es van evocar les sancions que s’apliquen davant de l’incompliment d’aquestes qüestions i que «si és necessari, es revisaran perquè siguin el màxim d’efectives». Finalment, es va presentar la reedició de la campanya de sensibilització Al Pas com a Casa, un manual de bones pràctiques traduït a quatre idiomes que es distribuirà entre tots els locals i establiments turístics.

La cònsol major també va destacar la importància de treballar de forma conjunta, tant a nivell comunal com d’agents econòmics i socials i, per això, va confirmar la necessitat de mantenir la taula en ple funcionament, perquè «el treball conjunt està donant els seus fruits».

Finalment, el director adjunt i coordinador de la Policia, Bruno Lasne, va assenyalar les intervencions realitzades al Pas de la Casa durant el darrer any, on 138 van ser per temes de soroll i un 30% van acabar en sancions.

Durant el seu torn, va asserir el bon funcionament de les patrulles mixtes, que cada dia són més comunes entre la Policia i els agents de circulació del Comú d’Encamp. Lasne va explicar que la creació del grup de suport de manteniment de l’ordre, grup creat pel Cos de Policia per reforçar, entre altres coses, esdeveniments amb forta afluència, està tenint molt bon resultat al Pas de la Casa. A tall d’exemple, el nombre de detencions per baralles ha disminuït el darrer any, sent només set les detencions efectuades el 2022.

PUBLICITAT
PUBLICITAT