PUBLICITAT

Andorra la Vella

Buscant els play-off

L’FC Andorra enfrontarà el Burgos CF amb l’oportunitat de poder recuperar la sisena plaça de la classificació

Per David Sansaloni

Iván Gil prova el xut en una jugada del partit d’anada entre l’FC Andorra i el Burgos CF.
Iván Gil prova el xut en una jugada del partit d’anada entre l’FC Andorra i el Burgos CF. | @FCANDORRA

L’FC Andorra surt, per primera vegada en aquesta segona volta, lluny de l’Estadi Nacional, i ho fa contra un dels rivals directes a batre en aquesta lliga SmartBank. El Burgos CF rebrà els tricolor a El Plantío (demà, a partir de les 16.15 hores), un dels estadis més complicats de la categoria de plata. I és que els jugadors dirigits per Julián Calero només han caigut en dues ocasions al seu feu, mentre que la resta de duels s’han traduït en cinc victòries i quatre empats. El record del partit d’anada encara pesa, sobretot en l’aficionat tricolor, quan els d’Eder Sarabia van fer l’impossible perquè els tres punts es quedessin a l’Estadi Nacional, però finalment una jugada els va condemnar (0-1).


Cert és que el Burgos d’avui dia no és el mateix que va rebre el Principat en la trobada d’anada. Els burgalesos arrosseguen tres derrotes, un empat i una victòria en els últims cinc partits, bastant lluny d’aquella imbatibilitat que va suposar un nou rècord per al porter José Antonio Caro. «Serà un partit espectacular, amb dos equips diferents», va declarar ahir Sarabia, mentre afegia que el Burgos «no està en aquest punt d’encert i inspiració com van tenir a la primera volta, i per aquí potser poden tenir més dubtes. Nosaltres estem molt bé, demostrant que hem tornat amb força a la competició i amb els jugadors al màxim».


El tècnic basc no vol parlar de revenja, i «com a la resta de camps, anirem amb la convicció i determinació de poder fer un gran partit i guanyar». El canvi de context d’una jornada a l’altra no treu la idea de Sarabia que serà un partit «semblant al d’anada en certs aspectes, però ara jugaran a casa i alguns matisos canviaran i hem d’estar atents». La clau del partit estarà en distints factors, com «el seu joc aeri o els contraatacs», mentre que l’FC Andorra «ha demostrat estar més fi en alguns aspectes, sobretot en els últims metres, i espero un partit interessant i molt maco».


Per la seva part, el jugador del Burgos CF Curro Sánchez també es va pronunciar en la prèvia del partit, assenyalant que «estem amb moltes ganes de tornar a demostrar la millor versió del Burgos i aconseguir els tres punts a casa per no allunyar-nos dels llocs de dalt». Sobre l’FC Andorra, Sánchez va recalcar que «serà un rival atípic, que busca mantenir la possessió de la pilota i hem d’intentar marcar el ritme perquè el partit no se’ns faci llarg. El duel de tornada no serà semblant ni igual al d’anada, encara que segurament passarà el que va passar allà en alguns moments».

 

Petxa podria entrar

 

Una de les principals novetats en la convocatòria final de l’FC Andorra pel partit contra el Burgos CF podria ser l’entrada d’Álex Petxarroman. «Li falta un punt de competició, però ja va acumulant minuts. Les proves diuen que està perfecte, i aquest temps també li ha servit per aprendre certes coses i fer-se més fort mentalment», va dir Sarabia sobre el jugador.


Tanmateix, «és obvi que no estarà per jugar 90 minuts, però comptem amb ell, com també amb Dani Morer i determinarem quins són els més adequats per als primers minuts i qui pot fer feina començant des de la banqueta». Així doncs, la situació del partit dirà si Petxarroman acaba gaudint dels seus primers minuts després de gairebé quatre mesos. 

 

 

 

La incorporació d’un lateral esquerre esdevé prioritària

 

La lesió de llarga durada de Martí Vilà ha deixat la posició de lateral esquerre amb només un nom: Diego Pampín. Tot i no ser un fanàtic del mercat d’hivern, sinó més bé tot el contrari, Eder Sarabia va confirmar que la direcció tècnica del club està buscant un jugador per a aquesta posició, sobretot «perquè volem tenir competència en el dia a dia».

La figura d’un central també està sobre la taula, però en aquest cas només es fitxaria algú si fos una oportunitat que no es pogués rebutjar.

PUBLICITAT
PUBLICITAT