PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les finals de la Copa del Món tindran un cost de quatre milions

Es realitzarà també una ampliació de l’espai de graderies fins als 2.500 seients

Per El Periòdic

Hidalgo, Camp, Costa i Bonell conversant després de la compareixença.
Hidalgo, Camp, Costa i Bonell conversant després de la compareixença. | ANA / E.P.

Andorra acollirà les finals de la Copa del Món d’esquí alpí del 13 al 19 de març, en la que serà l’última jornada del circuit més exigent d’aquest esport i on es determinaran els campions de cada disciplina. L’esdeveniment serà l’última prova de foc per a l’organització de cara a presentar la candidatura per tal d’esdevenir seu dels Mundials del 2029, i és per això que no s’ha volgut deixar cap element a l’atzar.

 

Així ho va explicar ahir el director general de Grandvalira-Ensisa, David Hidalgo, durant la seva compareixença al Consell General per explicar el conjunt del projecte. La dada més significativa seran els 4,2 milions d’euros, que s’invertiran per tal d’acollir la cita, deixant constància que un d’aquests provindrà directament de  Grandvalira-Ensisa, mentre que la resta s’haurien aconseguit gràcies a les subvencions, esponsorització i la venda de drets de televisió.


Tanmateix, una altra de les novetats que tindran aquestes finals, en comparació de les del 2019, serà l’ampliació amb les graderies que passaran dels 1.800 fins als 2.500 seients, tots ells numerats i que vindran vinculats amb la compra de l’entrada. Segons Hidalgo, pel que fa al retorn econòmic mediàtic, aquest està valorat en uns 18 milions d’euros, però encara no s’hauria calculat el retorn directe.


Finalment, la presència de Joan Verdú i Cande Moreno a les finals donaria un plus al projecte del 2029. «Sempre ens han dit que ho fem molt bé, però que ens faltaven esquiador a l’elit. Doncs ara també els tenim», va recalcar Hidalgo. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT