PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Rayo Vallecano vol Altimira

L’equip de Primera Divisió comença a planificar la pròxima temporada i ha apuntat el nom del carriler a l’agenda

Per David Sansaloni

Altimira durant el partit contra el Huesca.
Altimira durant el partit contra el Huesca. | @FCANDORRA

El Rayo Vallecano, equip de la Primera Divisió del futbol espanyol, ja es troba planificant la pròxima temporada, i pel que fa als possibles reforços del mercat estival ha apuntat un nom a la llista de desitjats: Adrià Altimira. El carriler de l’FC Andorra està sent un dels homes destacats en aquest debut a LaLiga SmartBank del conjunt tricolor, i tot i que Eder Sarabia no ha estat mai un entrenador de tenir un 11 fix sobre el terreny de joc, el català ha estat un dels habituals per al tècnic basc.


Aquesta temporada, Altimira acumula un total de 1.393 minuts, sent el tercer jugador més utilitzat per Sarabia, després de Marc Aguado (1.480) i Mika Mármol (1.450). Tanmateix, de 23 jornades que es porten disputades de campionat, ha registrat 21 aparicions, 14 d’aquestes com a titular, set entrant des de la banqueta i sent substituït en quatre. La seva presència ofensiva ha sigut una de les armes principals en els esquemes tricolor, formant parella amb altres companys com Valera o Bundu, i aquest fet li ha permès, inclús, anotar un gol i servir dues assistències. D’altra banda, defensivament també s’ha fet notar, gràcies sobretot a la seva velocitat per replegar al darrere.


Segons ha pogut saber aquest mitjà, la direcció tècnica de l’FC Andorra ja té assumit que, aquest estiu, el fet de retenir Altimira no serà feina fàcil, i més si continuen apareixent equips interessats del nivell del Rayo Vallecano. La trucada d’entitats de Primera Divisió difícilment s’ha traduït en una negativa, tenint en compte que la majoria de jugadors somien en arribar a la màxima categoria. El carriler acaba contracte al mes de juny i, tot i que entraria dins dels plans del conjunt del Principat per a la temporada 2023-2024, hauria de donar-se un context idoni, insuperable, perquè continués vestint la samarreta tricolor.


Una de les principals causes que ha provocat que el nom d’Altimira s’hagi vinculat amb un equip de la màxima categoria, a banda de les estadístiques i les seves bones actuacions amb l’FC Andorra en el que es porta de campanya, és el protagonisme mediàtic que ha anat guanyant a poc a poc. Mitjans de renom, majoritàriament espanyols, li han dedicat algun espai en la seva actualitat, però sobretot, on més s’ha sentit el nom del jugador, ha sigut en les retransmissions dels partits. El desplegament físic, la capacitat d’encarar un contra un creant perill i les bones associacions en la zona de l’extrem han sorprès molt positivament.

 

 

 

Evolució constant

 

L’Adrià Altimira que es va poder veure l’any passat en els partits a la Primera RFEF poc té a veure amb el de LaLiga SmartBank. El salt de qualitat del jugador ha sigut notori, i ha quedat més que constatat. Ha passat de disputar-se la titularitat amb Eudald Vergés i, posteriorment, amb Dani Morer, a ser pràcticament indiscutible per a Sarabia. És cert que aquesta temporada, les lesions de Morer i Álex Petxarroman han establert el context perfecte perquè Altimira destaqués encara més si cap.


Més enllà d’això, cal remarcar que el català ja va ser l’únic jugador que va estar present en els primers 11 partits de lliga, comptant amb la confiança de Sarabia des del primer instant, i sempre que ha tingut minuts ha sabut complir amb nota. Després que sonés el nom de Sinan Bakis pel Girona com a reforç d’hivern, ara és Altimira qui s’afegeix als desitjos d’un Primera Divisió, deixant constància del bon paper de l’equip a la segona categoria. 

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT