PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vives presenta el projecte del centre de salut mental de l’Alt Pirineu

Una delegació d’Urgell es reuneix amb el conseller de Salut de la Generalitat

Per El Periòdic

Un instant de la trobada, ahir.
Un instant de la trobada, ahir. | Bisbat d\'Urgell

Una delegació d’Urgell encapçalada per l’arquebisbe i copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, es va reunir ahir a la seu del Departament de Salut amb el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Manel Balcells, per presentar-li el projecte del centre de salut mental de l’Alt Pirineu que promou el Bisbat d’Urgell i que compta amb la participació del ministeri de Salut del Govern.

L’equipament serà gestionat per Benito Menni Complex Assistencial en Salut Mental (CASM), de la congregació de les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús, d’acord amb el conveni signat per totes tres institucions al Palau Episcopal el 24 d’octubre de l’any passat. Així mateix, aquest grup de centres assistencials, concertats amb la Generalitat de Catalunya, s’encarregaran de l’atenció dels malalts.

El projecte del centre de Salut Mental de l’Alt Pirineu té com a finalitat posar al servei de la ciutadania de les comarques pirinenques i del Principat els recursos que calen per a ajudar les persones amb problemes relacionats amb la salut mental i a les seves famílies.

El Bisbat d’Urgell ofereix uns espais propis situats a l’edifici del Seminari Diocesà, a la Seu d’Urgell, per a la localització i els equipaments necessaris per a la consecució del centre. Pel que fa als serveis als malalts, l’acord es concreta en tres eixos principals: l’atenció a persones d’edat adulta que precisin fases d’hospitalització de mitja o llarga estada; l’atenció en l’etapa infantil-juvenil, en règim tant d’ingrés com d’hospitalització parcial, prioritzant l’adolescència; i la col·laboració en activitats docents i de recerca. Els serveis promoguts es basen en el model de recuperació, centrat en la continuïtat assistencial i l’acompanyament del cicle vital de la persona.

Està previst que aquest divendres el conseller català retorni a la Seu d’Urgell la visita d’ahir de l’arquebisbe per tal que pugui conèixer els espais del projecte de primera mà.

PUBLICITAT
PUBLICITAT