PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Detingut per contraban de tabac d’un valor de 8.200 euros

La Policia obre la formació als futurs agents d'una nova promoció

Per El Periòdic

El material incautat pel cos d’ordre.
El material incautat pel cos d’ordre. | Policia d\'Andorra

La Policia va detenir aquest dimarts com a presumpte autor d’un delicte contra l’ordre socioeconòmic per contraban de tabac un home no resident de 46 anys. L’arrest va tenir lloc a la frontera amb França després que els agents de Duana el controlessin arran d’unes vigilàncies que estaven fent al Pas de la Casa. Els duaners el van aturar a la sortida de la vila i el van traslladar fins a la frontera, on van trobar dins el vehicle 1.990 paquets de tabac de diferents marques i 15 quilos de picadura, tot plegat amb un valor de 8.189 euros.

El mateix dimarts la Policia també va detenir dos homes més a la frontera del riu Runer com a presumptes autors de delictes contra la salut pública. Es tracta de dos no residents de 27 i 33 anys, a qui es va trobar en possessió d’1,3 i 2,3 grams de tusi, respectivament. La droga va donar un resultat positiu al reactiu en amfetamina i metamfetamina. L’home, de 33 anys, també duia 3,7 grams de marihuana.

D’altra banda, el director adjunt i coordinador de la Policia, Bruno Lasne, va obrir ahir de manera oficial la formació als futurs agents de la nova promoció del cos. A Lasne el van acompanyar el director adjunt Miquel Àngel Barbolla, el sergent major i sotscap de la Unitat de Seguretat Ciutadana, Josep Manel Moya, i el sergent major i cap de Recursos Humans, Raül Paz. L’acte va tenir lloc a l’alberg de la Baronia d’Encamp en presència dels cònsols de la parròquia, Laura Mas i Jean-Michel Rascagnères. El curs va començar dilluns i durarà un màxim de nou mesos en què els alumnes es formaran en totes les matèries i àrees relacionades amb qualsevol mena d’intervenció policial. Un cop superada la formació, s’incorporaran al cos en període de prova durant dotze mesos.

PUBLICITAT
PUBLICITAT